Am uitat cum să fiu plictisit

shutterstock_147217688Azi mi-am uitat acasă telefoanele. Aşa că în primele ore ale zilei m-am panicat, nefiind obişnuit fără ele.

După care m-am liniştit. Am anunţat soţia la ce număr de fix mă poate găsi, ca-n paleolitic, şi mi-am văzut de treabă. Am supravieţuit şi fără telefoane. Ce am reuşit să fac fără ele: treaba la birou, să comunic cu nevasta, să o iau de la serviciu. Ce nu am reuşit: să aflu cine cântă melodia asta (a trebuit să caut pe Google, ca barbarii), să îmi găsesc un rost în timp ce stăteam PVC, să vorbesc cu mama în drum spre casă.

După care m-a lovit. Aşteptând-o pe doamnă în maşină, în faţa biroului ei, m-am aflat pus în situaţia de a nu şti pe ce lume mă aflu. Am oprit maşina, acum ce fac? Chiar nu am cum să-i confirm că sunt jos? Eu de obicei mă jucam Blocky Roads când o aşteptam, acum trebuie să… să ce? Să mă uit în jur? Nici măcar nu trec gagici pe aici.

Cum făceau asta oamenii acum 20 de ani? Claxonau? Nu mă aude dacă claxonez. Ce făceau oamenii în antichitate, când nu aveau smartphone-uri, dacă aşteptau pe cineva în maşină? Cum puteau sta într-un loc o jumătate de oră fără să mai verifice Facebook-ul? Oare săracii cum trec prin viaţă fără să-şi verifice Instagram-ul la semafor? Fără să dea check-in? FĂRĂ MĂCAR SĂ VORBEASCĂ CU CINEVA???

După care am răzbit. Am ascultat ştirile la radio – chiar şi pe cele din sport. M-am uitat în retrovizoare, am observat comportamentul şoferilor şi al tramvaielor. Am strâns puţin din maşină. Bonuri de benzină, ambalaje de bomboane, ce aveam eu pe acolo. Să fie niţel ordine. Am şters puţin ochelarii de soare, mi-am stors un coş şi aia a fost.

Deci da, se poate supravieţui şi fără telefon. Şi, dacă stau să mă gândesc, poate e şi mai frumos să vezi lumea cu alţi ochi. Şi poate voi lăsa telefonul deoparte mai des. Şi mă voi putea bucura de viaţă, de toate culorile ei, de mirosul oraşului, de simplele minute petrecute cu mine însumi, ascultând muzică sau doar odihnindu-mă. Începând de acum, chiar.

Glumesc, mi-am pus post-it pe uşă să nu le mai uit altădată. Sent from my phone.

Foto: plictisit în maşină de la Shutterstock

3 thoughts on “Am uitat cum să fiu plictisit

  1. Scuze de offtopic, dar voiam sa-ti spun ca imi place mult noua tema, insa cel putin la mine pe Mozilla se suprapune o parte din text( fie cateva cuvinte, fie un rand) peste link-urile pentru articolul urmator / articolul anterior. Pe Chrome se vede ok.

  2. Nu-i asa rau fara tehnologie. Pana la mine a razbit doar smartphoneul, dar fara internet. Si nu-i nicio problema sa astept fara sa verific FB :)

  3. M-ai convins la partea cu curatenie prin masina asa ca o data pe saptamana o sa-mi las telefonul acasa. Sau la doua saptamani. Mai bine odata pe luna, ca e de inceput si sa vad cum merge.

    Ironic la final de articol niste profitshare-uri cu telefoane.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.