Să fii tânăr şi plin de speranţă…

Am fost zilele trecute să îmi ridic chinezismele de la vamă. Bucuros nevoie mare că am ajuns în timpul noului program care face imposibilă colaborarea cu oamenii normali care au job, m-am aşezat la coadă.

Ei, eu mă gândeam că, dacă de obicei aveam de aşteptat după vreo 10-15 oameni grăbiţi să ajungă la serviciu, acum nu va mai fi cazul, oamenii fiind deja la serviciu la ora 12. Boy was I wrong. Coada se întindea pe scări, până un etaj mai jos, unde lumea aştepta umilă şi resemnată să-i vină rândul să intre în oficiul poştal, unde un nene foarte gras amintind atât de Adrian Ivaniţchi cât şi de Jabba The Hutt respiră greu şi desface plicurile cu cutterul.

posta

Aşa că m-am aşezat la capătul de jos al cozii, umil şi resemnat, aşteptând să-mi vină rândul, jucând TwoDots şi mustăcind la doamnele din faţa mea comentând că “aşa ceva nu-i posibil” şi că “ar trebui să facă X şi Y ca să meargă mai repede”.

Ei. Tot la câteva minute mai intra cineva în scară, şocat fiind de coada de aproximativ 40 de oameni care transcende continuum-ul spaţiu-timp. Şi am observat două tipologii de comportament. Prima, a oamenilor de vârstă 30+, care se aşează resemnaţi la coadă dacă tot şi-au luat liber de la lucru. Şi a doua, a studenţilor tineri, veseli, plini de viaţă şi de speranţă, pe care când văd coada îi apucă râsul şi pleacă, decizând că n-au ei timp de astea şi că vin ei altădată când o să fie mai bine.

Şi mă amuză naivitatea asta specifică tinereţii, pe care am avut-o şi eu odată. Dragii mei, tinerii mei. Aveţi toată viaţa înaintea voastră şi nu aveţi de unde să ştiţi ce vă rezervă viaţa. Poate unii dintre voi vor fi preşedinţi, alţii artişti, alţii directori şi alţii ingineri. Nimic nu e cert în viitorul vostru, şi asta e incitant pentru tinereţea voastră.

Nimic în afară de un lucru: coada la poştă nu va fi niciodată mai scurtă, oricât aţi spera şi oricât v-aţi dori asta.

8 thoughts on “Să fii tânăr şi plin de speranţă…

  1. Si eu patesc la fel cand ma duc sa ridic comenzi din china. Ideal este sa te duci in 14 si 17, atunci sunt cele mai putine persoane. 1-2 maxim.

  2. se poate rezolva..desigur, si mai romaneste asa.

    un amic comanda chestii din china/us/europa tot timpul si si-a luat o CP pentru care plateste ceva..f putin. dupa 2-3 ridicari ii dai baiatului sau fetei de un cico si de acolo merge treaba ca unsa. orice pachet primeste acum e pus la categoria “cadou”.

    pam pam

    PS: mi-e un pic ciuda cand ca nu mi-ar strica nici mie cineva la posta din asta, dar din pacate unde stau eu orice comand imi vine de obicei la usa :(

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.