Jumbo – atenţie la returnări!

Am luat înainte de vacanţă o chitară mică-mică de la Jumbo, cu 50 de lei. Da’ mică-mică, cât o ukulelă, făcută pe vapor între China şi Vietnam. Nu mă aşteptam să o pot folosi prin concerte, dar mă aşteptam să pot zdrăngăni uneori la ea şi să sune a ceva melodie. Bineînţeles, n-am reuşit s-o folosesc deloc, fiind imposibil de acordat, având gâtul strâmb şi fiind, în general, foarte proastă. Aşadar am fost s-o returnez, nefiind dispus s-o folosesc drept bibelou.

Ei, e cu skepsis. În primul rând pentru că nu te poţi duce aşa, de capul tău, să returnezi ceva la Jumbo, ci după un orar precis, gen luni, miercuri şi sâmbătă sau ceva de genul ăsta. E, oricum, notat pe spatele bonului de casă şi ţi-l încercuieşte casierul când ţi-l dă, nu-l poţi rata.

Apoi, chestia e că nu îţi returnează banii, cum m-aş fi aşteptat, ci un voucher de cumpărături utilizabil în Jumbo. Oarecum normal, totuşi, până afli, însă, că voucherul ăla trebuie folosit atunci, în ziua respectivă. Deci dacă returnez ceva trebuie să cumpăr altceva atunci, pe loc, chit că nu am nevoie de nimic urgent, altfel pierd banii.

Şi uite aşa m-am făcut cu un prosop nou, un rucsac de călătorii de 10 lei pe care l-am rupt în 3 zile, un odorizant de maşină şi o răţuşcă de plastic.

#grijămare!

22 thoughts on “Jumbo – atenţie la returnări!

  1. Imi este teama pentru ei ca politica aceasta este impotriva legislatiei protectiei consumatorului. Trebuie verificat, si trebuie sa ne cerem drepturile !

    1. Din pacate nu este,legislatia este de partea lor.Si eu am returnat niste produse si cand am cerut banii inapoi mi-au dat un voucher cu care trebuia sa cumpar atunci, ceva ce binenteles ca nu aveam nevoie.Probabil ca atat au putut sa gandeasca cei de la Marketing ,o strategie de” atragere” clienti cat mai multi.Profita de faptul ca inainte sa cumpere ceva clientu nu intreaba, daca atunci cand vrea se returneze ceva poate primii banii inapot, fiind obisnuit ca la majoritatea magazinelor acest lucru se practica pentru fidelizarea clientilor (si chiar a dat roade).In Jumbo Pallady exista un singur afis mic in care se spune ca se pot returna produsele dar nu se precizeaza ca nu se dau banii inapoi,(oricum esti cu spatele la afis cand urci scarire sau vrei sa-ti lasi bagajele, si nu-l vezi) in rest in magazin nu mai exista altceva.Asa cum au trecut pe bon programul de returnari puteau sa treaca si ca nu primestii banii inapoi.Asa ca MARE ATENTIE cand cumparati,daca nu sunteti sigur ca produsele sunt conforme cu ceea ce v-ar trebuii, MAI BINE NU MAI CUMPARATI!!!!

  2. Esti sigur ca e legal ce fac ei?
    Din cate stiu eu, poti returna aproape orice timp de 30 de zile. Nu e prima data cand aud de orarul ala stupid de retur la Jumbo. Nu mi se pare normal sa-ti vanda oricand si pt. produsele lor proaste sa te primeasca doar uneori la retur.

  3. Am pățit-o. Mi s-a spus că regulile sunt afișate la intrare. De parcă atunci când intrăm în magazin, citim ce scrie pe pereți despre cum să facem cumpărături…

  4. Atentie mare cu cei de la Jumbo! Clar ca “regulile” lor sunt impotriva legislatiei romanesti! Pana cand cineva nu face plangere la Protectia Consumatorului, vor proceda tot asa, greceste! Am patit-o si eu, am fost sa returnez un produs si mi s-a spus ca doar in zilele x si y e posibil. Unde mai pui ca produsele lor sunt si de proasta calitate…

    1. Culmea e ca la Jumbo in Grecia am returnat pe loc si mi-am primit banii fara probleme! Problema e la romani!!!

  5. Trecand peste politica stupida de retur, eu am avut surpriza sa primesc un voucher cu 6lei mai putin ca pe bon, deoarece intre timp, in trei zile, produl se ieftinise.Revoltator, ma intreb oare daca iesea din gama nu-mi mai returnau nimic?! Urat, foarte urat!Astept raspunsul reclamatiei facute in magazin, sunt tare curioasa de feedback!

  6. suntem in 28.04.2016… am patit-o si eu! lucrurile de acolo sunt niste contrafacute majoritatea! nu recomand la nimeni! toti is un zambet pana le dai banii, dupa ce treci de casa de marcat daca-i intrebi ceva le apar grimase pe fata si-i dau cu regulamentele lor pe banii clientului! eu unul nu o sa mai cumpar never ever nimic de acolo! atentiee

  7. Si eu tot la Oradea. Am dat blog cautand ce au pățit si alții la Jumbo frecțiile astea. Căutăm legea protecției consumatorului pt ca as vrea sa le fac o plângere. Iar după ce mi recuperez si eu prosopul si odorizantul ca si bloggerul o sa le zic la “putzo glifti” ăștia malakia FOR life

  8. am patit-o si eu… am cumparat 2 catei de plus cu baterii, care ar tb sa faca diverse chestii, numai ca unul din ei nu facea nimic. Baietelul a ales jucaria buna, iar fetita pe cealalta …si cand sa-i de-a drumul ne-am dat sema ca este stricat. Problema e ca noi suntem din Constanta iar jucariile le-am luat din Bucuresti. Am reusit sa ajungem dupa o saptamana in Bucuresti dar, din pacate, era intr-o zi de marti si nu am putut sa fac inlocuiesc jucaria. Problema nu sa pune de valoarea jucariei ci de mentalitatea lor stupida! Oricum o sa fac reclamatie la OPC! Asa ceva nu este posibil, nu am mai intalnit nicaieri asa o situatie. Cumperi ceva stricat oriunde in lumea astasi ti se schimba pe loc, bineinteles cu scuzele de rigoare. Am vorbit si cu cei de la Head office si mi-au spus ca sistemul nu le permite sa schimbe jucariile decat in zilele stabilite. O MARE PROSTIE!

    1. FRATILIR, AM PATIT.O LA Jumbo PLOIESTI,,,S.AU SCAPAT DE MI.AU SPUS CA DACA VENEAM IN ACEEASI ZI IMI DADEA BANII, CA ASA E POLITICA LOR…DAR ACUM DAU DOAR VOUCHER DE CUMPARATURI, TOT LA EI…
      M.A LUMINAT DUMNEZEU , AM ZIS, DA, VA ROG SI MULTUMESC!!!AM INTRAT, AM CUMPARAT 2 RAFTURI DE HAINE, DE 130 LEI, APOI NICI NU AM IESIT, AM REINTRAT SA LE RETURNEZ!!!
      AU RAMAS CRACANAAATI:))))
      CICA: PAI FACEM D.ASTEA???IMI LASATI UN GUST AMAR…I.AM ZIS: DVS ATI SPUS CA DOAR ASA MERGE, ASA CA BANII VA ROG SI MULTAM FRUMOS!!!
      ROMANII SUNT INTELIGENTI, NU NE FAC GRECII PE NOI!!!
      FACETI ASA! LUATI VOUCHER.UL, CUMPARATI SI IMEDIAT RETURNATI SI VA LUATI BANII:)
      PACE SI DOAMNE-AJUTA!!!

  9. oameni bunii,hai sa ne unim si sa le spunem la oameni cai cunoastem sau nu sa nu mai cumpere de la Jumbo si eu sunt patit,ca nam stiut !

  10. Niste escroci. Nici mie nu au vrut sa imi dea banii inapoi la Jumbo Ploiesti dupa 48 ore. Nu am avut timp sa ajung inapoi ina ceeasi zi pt ca era seara cand am cumparat o jucarie. Copilului nu i-a placut pt ca nu era exact modelul dorit de el din personajele de desene animate. Asa ca m-a dus sa il returnez intact si si nedesfacut din ambalaj.

    Am facut plangere la OPC dar dureaza 30 zile pana primesc raspuns, timp dupa care nu mai pot sa returnez nici produsul.

    1. Din cate am mai citit pe net legea obliga retuenarea banilor in 30 zile doar in cazul cumparaturilor on-line unde nu vezi produsul cumparat. Dar e posibil sa se fi actualizat legea. Cei de la OPC are trebui sa isi faca treaba.
      Chiar si asa 99% din magazine returneaza banii pt ca altfel isi pierd clientii.
      Doar JUMBO isi bate joc de oamenii care nu s-au lovit de o astfel de problema.
      Toate produsele sunt chinezarii ordinare care valoreaza doar 10% din pretul de la raft. Nu as folosi in veci o crema sau sa consum alimente/dulciuri care se vind in JUMBO.
      Asa vor unii sa se sa imbogateasca importand masiv plasticele chinezesti de 2 bani si pacalind oamenii de buna credinta.

  11. Caz identic cu cele de mai sus
    Am cumparat 2 hainute (neavand cabine de proba) acasa am constat ca nu erau potrivite.
    Am mers a 2 a zi (verificand programul) si mi s a dat un voucher pt a cumpara alte produse din magazin (valabil doar in ziua respectiva).
    Cand am spus ca vreau banii, mi s a spus ca asa e procedura si nu se dau banii.
    Dar ideea citita mai sus cu banii in ziua aia trebuie sa o execut si eu.
    P.S. am cautat legea… e de rahat. Nu obliga sa dea banii… sa schimbe produsul da, sau sa aleaga altceva…dar cu hainele e cam ciudat. Unde sa le probez? In toaleta? Sa ma dezbrac la raion? In plus nici nu au prea multe ca sa alegi altceva.
    Cat despre OPC… cei care le au scris, au primit raspuns? Cum au solutionat?
    Merci frumos!

  12. Nici o lege din Romania nu obliga magazinele sa primeasca inapoi produsele si sa returneze banii ( exceptia sunt magazinelor online). Poate ar trebui sa fim mai responsabili cand cumparam ceva si sa nu sarim sa atacam atat de repede.

  13. daca lumea ar gandi putin logic, tu te duci cu un scop, sa schimbi un produs, pe loc, nu dupa 1 an. Deci da, daca mergi sa returnezi un produs in locul altuia, faci schimbul pe loc. Oriunde e caz de schimb, cumperi produse, in schimbul banilor, cu logica ta, mergi si iei produsul si dai banii alta-data.

  14. am cumparat niste farfurii cu tematica de craciun – 11 buc dar acasa m-am trezit…asa a prost uitandu-ma pe bon ca mai apareau 2 buc facturate, una de 4.99 si una de 3.99 ron. problema nu e de bani…suma e derizorie….dar ca si speta…e dezgustator! ATENTIE LA PRETURI (una la raft alta la casa) si la NUMARUL DE PRODUSE CUMPARATE !!!!!!
    JUMBO :(

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.