Am inventat ceva

Uneori îmi place să mă gândesc la cum aş putea face lumea mai bună puţin câte puţin. Un defect de-al meu, în fine.

Astă seară mă gândeam la o chestie: ce-ar fi dacă, în loc să mai fac mişto de chestii care nu-mi plac sau pe care le văd ca mediocre… Mă rog. Hai să zicem ce-ar fi dacă pe lângă să fac mişto de chestii care nu-mi plac sau pe care le văd ca mediocre, aş mulţumi oamenilor implicaţi în chestii care-mi plac?

Adică. Să zicem că mi-a plăcut Interstellar foarte mult (ceea ce s-a şi întâmplat) – de ce nu-i scriu un e-mail regizorului să-i mulţumesc pentru un film bun? Sau ce-ar fi de exemplu să-i scriu lui Andrei Gheorghe să-i mulţumesc că face singurul matinal care nu mă face să-mi bag creioane în urechi? Sau să trimit un mesaj pe Facebook paginii lui Damien Rice să-i zic că-mi place albumul lui şi că ţine-o tot aşa?

Şi apoi m-am gândit – da, ar fi o lume mai bună dacă aş face asta, dar mai ales dacă ar face şi alţii asta. La naiba, am putea chiar să ne strângem câţiva şi să facem chestia asta împreună. “Noi, X, Y şi Z vă felicităm pentru reuşită, mulţumim că ne faceţi viaţa puţin mai bună”. Am putea şi să facem schimburi de impresii, materiale, alea.

După care am realizat că plm, am inventat fan-clubul.

(foto: idee de la shutterstock)

2 thoughts on “Am inventat ceva

  1. DIn păcate, de cele mai multe ori un fan club se limiteaza doar la a discuta despre ceea ce le place membrilor, fara a mai trimite mai departe mesajul de multumire, adica la sursa. Uneori, un fan club este pornit dintr-o dorinta egoista de a atarge niste reactii. :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.