Epopeea RDS

Update: am fost contactat de RCS-RDS, de la Bucureşti şi Timişoara, cu promisiunea că pe luni-marţi se instalează serviciile fixe (e nevoie de sudură pe fibră şi nu se poate rezolva azi), şi că să merg să ridic un SIM azi. To be continued.

Articolul original:

RDS au nişte oferte de nerefuzat, serios. În sensul că mi-am făcut calcule şi, dacă mut toate afacerile familiei de la operatorii curenţi la RDS, am servicii mai multe şi mai bune cu o economie de aproape 200 de lei pe lună.

Doar că RDS nu prea mă vrea.

Am fost acum două săptămâni (în data de 6 iunie) să semnez contract cu ei. Am semnat contract pentru TV, telefonie fixă, interneţi şi telefonie mobilă, toate pe pilonul de sus. Cerere de portare pe numărul de fix de la UPC, cerere de portare de pe unul dintre numerele de Vodafone, mulţumesc, se rezolvă, în 3-4 zile se face portarea, nu sunaţi, mai treceţi voi pe aici să luaţi SIM-ul. Poate vreţi şi abonament pe 2 ani, vă dăm un televizor în rate, vă dăm telefoane şi tablete, mulţumesc nu.

A trecut o săptămână în care am orbecăit ca găina dintr-un punct RDS în altul, în care nimeni n-a ştiut să-mi zică în ce stare e cererea mea şi când mă pot bucura de nelimitate şi de gigabit la scară. C-or fost Rusaliile, a fost liber, avem multe contracte etc.

Duminică, în 15 iunie, am sunat la relaţii cu clienţii să îi mai presez puţin. Mi-au zis că da, au găsit contractul în baza de date, a fost semnat în 13 iunie şi că durează “câteva zile” până mă portează. I-am zis băiatului că am contractul în mână şi pe el scrie 6 iunie, moment în care m-a pus pe standby pentru câteva secunde şi a revenit cu poezia: “Cererea dumneavoastră este în lucru şi se va rezolva în cel mai scurt timp”. Estimaţi-mi cel mai scurt timp. “Cererea dumneavoastră este în lucru şi se va rezolva în cel mai scurt timp. Totul va fi bine.”

Shh-No-Tears-Only-Dreams-Now-Rustled--274x300

A doua zi (luni 16.06), cumva simţind că totul nu va fi bine, am fost din nou la ei în sediu. A, păi staţi, că v-a făcut contractul un agent de teren. Nu dom’le, aici am stat, pe scaunul ăsta, şi am semnat. “E, era agent de teren”. N-am înţeles bine cum funcţionează asta, dar cert e că nu prea ştie stânga ce face dreapta. En fin, hai s-o rezolvăm. Când pot avea numărul portat? “În maxim 10 zile”. Au trecut 10 zile, zic.

Şi mai tastează omul ăla ceva pe acolo. Aaaa, dar serviciile fixe le aveţi? Nu, n-a venit nimeni pentru instalare. A, aia e problema. Că nu vă pot face abonamentul la 5 euro dacă nu aveţi serviciile fixe. Dacă nu aveţi serviciile fixe e 10 euro pe lună abonamentul. Dar am semnat şi pentru alea, le-am cerut, avem contract. “Dacă nu aveţi serviciile fixe e 10 euro abonamentul”. Căcat.

Trecând peste faptul că nu pricep de ce trebuie să fie fizic instalaţi interneţii în apartament ca să îmi poată da un nenorocit de SIM, întreb când se poate face instalarea. “Zilele astea”. Bine, dar estimaţi-mi o zi. Tastează nişte chestii pe computer şi îmi zice “vă sună ei”. Şi că dacă până vineri nu mă sună nimeni, să mă duc eu din nou în sediu.

Azi e vineri. Saga continuă.

7 thoughts on “Epopeea RDS

 1. Daaa, imi suna cunosctut.
  am patit si eu la fel in aprilie.

  mie mi-au facut si al doilea contract, si in timp ce il completau cu toate datele mi s-a activat primul contract.

  dar stai linistit, ca o sa continue SAGA chiar si dupa instalare, trebuie sa mai mergi in sediul lor de vreo 5 ori pana sa ai toate lucrurile bifate in contract.

  cei de la instalare iti spun sa te duci la sediu sa iti ridici sim,router, smart card… orice, ajungi la sediul lor si afli ca pentru toate astea trebuie programare de pe net(nu sunt sigur la sim), te intorci iar acasa, faci programarea, te anunta ca in maxim 5 zile o sa iti aduca smart cardul, apoi peste o luna primesti mailul de confirmare ca poti sa il ridici de la ei.

  oricum, atunci cand o sa le ai pe toate o sa simti o mare usurare, o sa te simti ca si cum ai castigat un meci de fotbal cu Italia.. sa zicem :)

 2. La mine s-a rezolvat rapid, dar… am facut mutarea din februarie… Acum … poate s-au mai “alarmat” oamenii si probabil ca au ramas cu aceeasi angajati.

 3. Mi-am portat un Vodafone in DigiMobil la inceput de iunie. Au zis 5 zile – am primit cartela microsim cnad am semnat contractul – in dimineata celei de-a 5-a zile a fost portat numarul pe Digi.

  Tot atunci, am schimbat un satelit pe cablu RDS, mi-au spus in 2 zile suna oamenii pentru a ma cabla, m-au sunat in 2 zile si au facut cablarea in 15 minute. Peste o saptamana am primit telefon de la “customer care” intrebandu-ma daca sunt multumit de serviciul de cablu, daca oamenii care m-au cablat au fost ok, etc. E prima firma care face asta, si am trecut prin toti – de la Astral/UPC la Romtelecom.

  Pentru televizor astept de 3 saptamani, dar mi-au spus la semnarea contractului ca dureaza cam o luna jumate … si bonus, sunt multumit de serviciile RDS. Si cat se poate de sincer, in 10 ani de RDS nu am avut motive sa ma plang de ei

  1. Am întâlnit şi români fericiţi :))

   Şi eu am fost întotdeauna mulţumit de serviciile RDS în sinea lor, însă o carenţă mare am perceput-o la viteză/customer care. Am reuşit şi eu să mă portez, azi îmi şi vin oamenii cu cablarea, revin cu un update după :)

 4. Io am stat o lună şi i-am aşteptat să-mi tragă şi mie un net acilea în Bucale, lună în care i-am sunat de nenumărate ori, am fost la sedii etc.
  Până la urmă mi-am băgat picioarele şi mi-am instalat ClickNet, iar mai nou şi IPtv şi-s mulţumit, în mare. Nu oferă aceleaşi viteze, dar merge bine :)

  RDS nici până acum nu m-au anunţat nimic. Şi-au trecut vreo 3 ani.
  Au o calitate la serviciile cu clienţii (sau potenţialii clienţi) de te doare mintea!

 5. un update

  Portare RDS, dupa 3 luni. Incep cu negativele
  Televizorul care trebuia sa imi vina dupa 4-6 saptamani nu a mai ajuns din pacate, la peste 3 luni de la semnarea contractului si instalarea noilor servicii. Pe romaneste, e de cacat ca nimeni nu stie cand vine, toti dau din cap si imi spun ca “in curand, asteptati”. Am primit smartcardul acum o luna si ceva, inca astept TV-ul din oferta RDS, sper sa nu treaca alte 3 luni peste luna aia jumate promisa de reprezentantii de la vanzari. Diferenta cablu/satelit nu exista decat in bani, cablul e cu 1 leu in plus. Ah, si am Antenele intre posturile tv, dar stau acolo, nevizionate, ca si cand nu ar fi.

  La telefon sunt supermultumit de pretul platit – am peste 2.000 de minute vorbite pe mobil in Europa, peste 1.500 pe mobil in Romania, pret abonament 20 lei si un pic. Pe cartela de Vodafone cu 6€ (sau in conversia lor 34 lei) aveam 150 minute alte retele si 50 international. Semnal si internet am peste tot in zona metropolitana si chiar si in afara ei – undeva pe la Mosnita imi iau adio de la net cand ies in Serbia, la unguri netul e pe tot drumul pana la Mako, viteza buna … dar cum 90% din timpul petrecut in Romania e in oras, i’m happy with it. Call drop in schimb e groaznic seara de la 18-22, uneori formez numarul de cate 4-5 ori pentru a suna odata la destinatie (aici cred ca BTS-urile RDS sunt de vina, prea putine pentru un numar tot mai mare de abonati). Un alt lucru care ma enerveaza e ca nu au serviciul de call waiting – sau nu l-am gasit eu – si nu vreau sa-mi activez casute postale si alte porcarii de genul.

  Per ansamblu, DigiMobil este in carnetelul meu peste Vodafone, Orange sau Cosmote. deocamdata. Dar, inca mai astept televizorul ala din oferta, care nu mai vine odata desi cei de la vanzari erau atat de siguri ca intr-o luna jumate o sa stau sa ma uit la pixelii lui ….

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.