Pe la unguri

shutterstock_99218792Aparent, ungurii includ la nota de plată şi şpaga către chelner, în valoare de 10%. Mă rog, ori o includ în preţul de pe meniu, ori o adaugă la final. Am aflat asta după ce am dat de vreo trei ori şpagă la chelner în plus faţă de şpaga la chelner.

Am fost într-un birt care se cheamă Morrison’s Pub (au două în Budapesta, ăsta de care vorbesc e lângă Operă). Birtul ăsta are ceva ofertă pentru cei peste 30 de ani sâmbăta, ceea ce înseamnă că a fost plin de balene bătrâne în căutare de cărniţă tânără şi, de asemenea, de domni cărunţi, cu ochelari şi mustaţă (apropo, am văzut nişte mustăţi epice la Budapesta) în căutare de cărniţă tânără. Ei între ei nu se prea căutau. Sau nu s-au căutat cât am făcut pureci noi pe-acolo.

Şi prea mulţi nici n-am făcut. Căci la un moment dat un chelner ne-a luat masa să o dea la o parte. Că oamenii au nevoie să danseze. Că nu le mai ajunge ringul de dans, oamenii vor să danseze erotic şi noi le stăm în drum. Aşa că ne-a luat masa. Nu, nu a luat-o să ne mute mai hacana, să nu-i împiedicăm. Ne-a luat masa şi-a dus-o la naiba, undeva în spate. Iar noi am rămas proşti, cu berile-n mână, pe scaune. Şi ne-am pus un alt scăunel pe post de masă, încurcând în continuare spectacolul maghiaro-geriatric, pentru că dacă ei sunt unguri cu noi, putem şi noi fi români cu ei.

Altfel, în Budapesta se cam vorbeşte româna. Pe lângă lumea venită pentru Robbie Williams, la apartamentul unde ne-am cazat ne-a primit o gagică ce vorbea aproape bine româna. Era venită din Covasna. La bilete la metrou, o tanti în vârstă ne-a vorbit în română. Tind să cred că e aceeaşi tanti de acum trei ani, însă n-am cum confirma. Sus pe Dealul Cetăţuii sau cum i-o zice, berea ne-a dat-o tot un vorbitor de română. Care ne-a şi îndrumat spre o gheretă cu langoşi atât de bine, că n-am găsit-o nici două zile mai târziu.

Care a fost, de fapt, şi cea mai mare dezamăgire tot weekend-ul: cum satană să nu găseşti un langoş în toată Budapesta? Şi, mai ales, când găseşti langoşeria aia pe care o laudă toată lumea, “cea mai bună din Budapesta”, să fie închisă pe motiv că e sâmbătă?

Foto: “ungur” via Shutterstock

8 thoughts on “Pe la unguri

    1. Nu bre, a fost chiar mişto. Mai ales cu langoşii ăia, ne-am simţit ca în Harold and Kumar go to Whitecastle :))

  1. Au langosi cu smantana si cascaval la Tesco-ul din sud, de langa autostrada spre Mako :))
    Incredibili de buni. Am infulecat 2 acum 3-4 saptamani.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.