Virgil Ianţu, albumul Ieri şi Azi. Streaming şi-o părere.

Virgil-Iantu-Ieri-si-Azi

Cu o săptămână înainte de lansarea oficială, albumul de swing Ieri şi Azi al lui Virgil Ianţu a devenit disponibil pentru streaming, tot oficial şi legal, pe Deezer.

L-am ascultat. E un album bun, chiar foarte bun aş putea zice. Conţine 10 cover-uri după alde Holograf, Nicu Alifantis, Viţa de Vie, Ştefan Bănică, Timpuri Noi, Simplu şi încă câţiva. Cover-uri swing, aşa, ca pe Broadway. Melodiile sunt bine alese, albumul e orchestrat bine, e destul de divers încât să mulţumească o grămadă de lume.

Dar serios că Virgil Ianţu trebuie să fie mai curajos. O viaţă l-am auzit cântând backing vocals pentru alţii, şi din păcate asta mi se pare că face şi acum. Cântă backing vocals pentru propriul album. Nu, nu cântă rău. Are o voce foarte bună, însă e prea timid. O fi mixajul de vină sau el n-o vrea să cânte mai puternic – nu ştiu. Cert e că pe albumul ăsta era loc de mult, mult mai multă voce, de putere. E swing, pentru numele lui Sinatra, vino în faţă. Dă vocea mai tare din mixer, umflă pieptul, exprimă-te. Fă ceva, altfel nu atragi fetele la concert, doar gospodinele care vin pentru că vorbeai frumos cu copiii acum câţiva ani.

Din nou, nu zic că e un album rău. Dimpotrivă, e foarte bun, e ceva diferit în muzica românească şi aş vrea ca ăsta să fie doar începutul. Sunt fan. Dar să luăm ca exemplu – deşi ştiu că e o comparaţie nedreaptă – ultimul album al lui Robbie Williams, Swings Both Ways (şi ăsta e pe Deezer, dacă nu l-aţi ascultat). Are putere, e ca un spectacol, îţi vine să-l dai mai tare, ştie exact ce vrea să fie. Şi melodiile mai alerte, şi cele mai de feeling. E o diferenţă, nu?

One thought on “Virgil Ianţu, albumul Ieri şi Azi. Streaming şi-o părere.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.