Rocksmith 2014 – nişte păreri

Am jucat două zile Rocksmith 2014 (vreo 6 ore în total), aşa că o să-mi permit să scriu nişte cugetări legate de el.

Ce e Rocksmith? E un joc care te învaţă să cânţi la chitară, fiind un fel de Guitar Hero, dar cu chitară adevărată. Cea mai simplă, corectă şi pertinentă definiţie a jocului am auzit-o ca “Karaoke cu chitară”.

Practic, dacă ai o chitară electrică (merge şi una electro-acustică), bagi în ea un cablu cu jack mare la un capăt şi USB la celălalt, bagi USB-ul în consolă sau PC şi cânţi după muzică. Şi muzică reală, nu te miri ce dubioşenii compuse special pentru joc. Queen, Bob Dylan, Muse, Pantera, Animals şi multe altele sunt integrate în jocul original, plus că se găsesc de descărcat o grămadă şi mai mare.

Ce-mi place la joc e că te ia uşor. Dacă îi zici că nu ştii cânta la chitară, îţi dă la fiecare melodie o notă-două sau un acord-două de făcut, după care la fiecare repetare a melodiei, în funcţie de cum ai performat înainte, ajustează nivelul de dificultate. Observă unde ai avut probleme şi îţi dă “misiuni” să repeţi acordul sau solo-ul pe care l-ai greşit până îl faci bine.

Mi se pare un mod comod şi perfect pentru a învăţa să cânţi la chitară, cel puţin de la zero până la un nivel decent (de o cântare prin căminele studenţeşti, la gagici). Te învaţă vizual care-s corzile, care-s acordurile pe ele, te ajută să-ţi exersezi mâna, înveţi melodiile, e al naibii de distractiv să cânţi pe puncte, să te baţi în high-score cu prieteni, local sau online.

E mişto tare, mă dor degetele de numa.

Se găseşte la emag. Ca variante ar fi: cu cablu USB pentru jucătorii noi, fără cablu pentru cei care au avut Rocksmith-ul vechi sau şi cu cablu, şi cu o chitară, pentru cine vrea tot pachetul. Astea cu chitară sunt mai rare.

3 thoughts on “Rocksmith 2014 – nişte păreri

  1. Mai are si lectii de chitara… si jocuri gen arcade, unde impusti inamici cantand :)) Si eu bag Rocksmith 2014 de vreo 3 saptamani, la bass, e super!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.