Recomandare router gigabit cu WAN to LAN throughput bun?

Update: m-am hotărât până la urmă la routerul ăsta, face fix ce îmi trebuie şi a fost redus la 159 de lei.

Am sunat zilele trecute să mă plâng la RDS că nu-mi merg interneţii la maxim, că plătesc 1000Mbit/s şi speedtest-ul nu trece de 100Mbit/s. Long story short, m-am contrat cu ei, eu având un aer de superioritate cum că ştiu despre ce vorbesc, că am în router port gigabit şi pe WAN şi pe LAN, că e negociat gigabit şi din modem în router, şi din router în PC, că să mă lase cu prostiile că am fibra până-n modem şi mi-am şi tras CAT6 în casă, că de ce pe UPC plăteam 150Mbit şi aveam 150Mbit şi aşa mai departe.

După care au zis că nu se poate aşa ceva şi trimit ei pe cineva cât de repede posibil, iar eu am băgat firul pe direct în PC şi am făcut testul din nou, cu rezultate de aproximativ 800Mbit/s. Moment în care am descoperit că săracii oameni aveau dreptate şi că routerul meu, cât de gigabit ar fi el şi pe WAN şi pe LAN, legătura între cele două e de 100Mbit maxim pe PPPOE, pentru că aşa e el, mai slab la procesor. Pentru edificare, e un TP-LINK TL-WR1043ND, versiunea veche (v1), cel cu procesorul la 400Mhz, care a ieşit din producţie de vreun an şi ceva. Grafice aici.

Ei, ăştia mai păţiţi ca mine: ce router recomandaţi pentru a putea beneficia de viteze ameţitoare atunci când descarc Ubuntu şi alt software open source de pe torenţi? Să iau cu 5 lei pe lună în chirie unul de la RDS? Să iau varianta nouă de la acelaşi model (TL-WR1043ND v2), care se laudă că suportă throughput de 800+ Mbit? Plus că am şi fost de-a lungul vremii foarte mulţumit de TP-Link-uri – chiar şi de ăsta, a mers fără cusur până să ajung în viitor şi să-mi pun fibră în casă. Alte variante la preţuri decente?

(da, am pus DD-WRT pe el; nu, nu ajută prea tare: mi-a urcat limita la 170Mbit/s, dar sufăr la partea de WiFi, deconectându-se de 3-4 ori pe oră, am revenit la softul de fabrică)

10 thoughts on “Recomandare router gigabit cu WAN to LAN throughput bun?

 1. Recomand și eu ASUS RT-AC68U (dețin versiunea un pic mai veche – RT-AC66U și sunt foarte mulțumit).

  Dacă mergi pe varianta asta să știi că are mici probleme cu căldura, și după ceva timp s-ar putea să-și limiteze semnalul de wifi ca să reducă din căldură. Se poate rezolva rapid cu un ventilator, însă pe mine nu m-a afectat atât de rău până acum.

 2. Aceeasi problema si cu routerul meu. E un amarat de netis, am net de 500 MB/s, abia daca prind 80 MB/s cu el. Probabil ca o sa am nevoie si eu de un router mai bun. Probabil ca nu o sa arunc 300 de lei pe un router.

 3. Recomand ala ZTE cu 5 lei pe luna si nu ai durere de cap! Duce lejer, eu mi-am luat internetul de 500mbps de la ei si chiar atat merge pe router – inclusiv pe Wireless, daca placa WIFI iti tine – mi-e mi-a picat placa in timpul descarcarii unui film de pe torrenti! :)

 4. Daca nu vrei sa dai 300+ ron pe un router care sa suporte viteze de acest gen, iti recomand chiria de 5 lei pe luna. Nimeni nu saraceste din 5lei pe luna.

  Daca iti permiti, recomand linksys sau asus modele mai noi.

  Eu am un ZTE de la ei, nu am avut chef sa dau 300 de lei pe un router si imi merge perfect. Am placa gbit + ssd si am viteze de transfer mai mult decat satisfacatoare pentru ce am eu nevoie.

  P.S. Am chiar 3 calculatoare legate pe acelasi abonament si nu am probleme cu transferul nici local, nici extern.

 5. A reusit cineva sa faca portforward pe routerul ZXHN H298N, ver. soft V1.1.3_RDS5T1, de la RDS?
  Am luat legatura cu ei si mi-au spus ca il ofera numai pentru a ne arata ca functioneaza internetul la viteza mare, si nu pot fi folosite toate optiunile din inerfata de configurare, este posibil ca unele sa nu functioneze. Este ciudat ca nici ei nu au acces la interfata de administrare si nu asigura suport tehnic.

 6. Hi, my name is Terry and I am the sales manager at StarSEO Marketing. I was just looking at your website and see that your site has the potential to get a lot of visitors. I just want to tell you, In case you didn’t already know… There is a website service which already has more than 16 million users, and most of the users are looking for niches like yours. By getting your website on this service you have a chance to get your site more popular than you can imagine. It is free to sign up and you can find out more about it here: http://dakron.net/8u – Now, let me ask you… Do you need your website to be successful to maintain your business? Do you need targeted visitors who are interested in the services and products you offer? Are looking for exposure, to increase sales, and to quickly develop awareness for your website? If your answer is YES, you can achieve these things only if you get your site on the network I am talking about. This traffic service advertises you to thousands, while also giving you a chance to test the service before paying anything. All the popular sites are using this network to boost their readership and ad revenue! Why aren’t you? And what is better than traffic? It’s recurring traffic! That’s how running a successful site works… Here’s to your success! Read more here: http://nrw.li/2

 7. Referitor la update-ul tău …ești om serios cu profitshare și numai la făcut bani ti-e gândul și pe deasupra mai și dezinformezi. V ați pervertit în ultimul hal sau poate mai este un pic de loc, dragi “bloggeri”! Stimă

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.