Nedumerire cu conturi comune de Facebook

Tot văd în ultima vreme conturi comune de Facebook, de genul “Ion şi Maria Popescu”, un singur cont pentru un întreg cuplu. Nu am înţeles niciodată raţionamentul din spatele lor, însă pot doar să presupun că e decizia părţii feminine din cuplu (am văzut şi la cupluri căsătorite, şi la cupluri necăsătorite), pentru a putea vedea dacă domnul dă sau nu like-uri la studente în bikini. Iar dacă aceste conturi comune sunt dorinţa liberă a amândurora, cine sunt eu să judec cum îşi gestionează cei doi universul?

Dar o nedumerire tot am. În cazul unei separări a cuplului, ce se întâmplă cu contul? Se şterge şi o ia fiecare de la zero? Se judecă în instanţă, ca terenurile şi maşina? Rămâne la unul dintre ei prin înţelegere amiabilă, iar cel la care rămâne îi schimbă numele? Chestia asta poate duce la complicaţii, că dacă eu de exemplu sunt prieten cu el, dar pe ea n-o sufăr şi după schimbare devin prieten cu ea, nu-mi convine.

Astea sunt întrebările care nu mă lasă să dorm noaptea.

14 thoughts on “Nedumerire cu conturi comune de Facebook

 1. Se pare ca esti prea odihnit de nu poti dormi noaptea din cauza unor intrebari ca asta.

  Eu vad un rationament simplu in spatele acestor conturi: oamenii nu sunt prea pasionati sau atasati de calculator, urmeaza sa posteze mai tot timpul despre ceva ce ii priveste pe amandoi, vor urmari cam aceleasi postari, si nu vad rostul a doua conturi de facebook. La fel cum nu e logic sa ai doua cutii postale, una pentru corespondenta ta si alta pentru a ei.

 2. Bine, dar nu il opreste nimeni pe Ion sa isi faca contul lui separat de care sa stie doar el si unde poate sa dea linistit like la studente in bikini…

 3. Şi eu am dilema asta… şi la asta aş mai adăuga şi faptul că unele dintre aceste cupluri fac profile de Facebook şi pentru copiii lor. Şi atunci mă întreb eu: când creşte copilul şi e gata să se dea pe Facebook (pe la vreo 5 ani bănuiesc că e vârsta acum, nu?) ce se întâmplă? Ia contul în primire de la mama cu tot cu pozele în fundul gol sau?

 4. ” pot doar să presupun că e decizia părţii feminine din cuplu ”

  Aş seconda opinia, cu observaţia că la majoritatea in dreptul sexului (contului? persoanei?) apare, like clockwork, “Male”. Ca o tentativă de a menţine o aparenţă de virilitate a masculului din schemă.

  Oricum, asemenea conturilor hi5 comune (trăiască Trecutul) – conturile de Facebook comune: GREAT FUN. De fiecare dată cînd dau iama într-unul trebuie să am chiloţi de schimb la mine.

 5. @alin: Stai să ne înţelegem copilul e cu fundul gol în poze, nu mama! Copilul ia în primire cont cu poze inclusiv de la botez… sau tu ce ai înţeles de o faci pe femeia aia fictivă curvă?

  1. Asa sunt toate. Uita-te pe FB si te vei convinge. Nu voiam sa fiu rau si sa zic sa te uiti in oglinda…

 6. Fiindca somnul e prezent dupa miezul noptii mi-am zis sa imi verific si eu lista de prieteni, poate am si eu cupluri. In lista am, din pacate, doar cateva cupluri, gen “Ioan si Ioana”, profilul unui caine (Maya), cateva institutii si localuri prezente ca profile si nu ca pagina.
  Cred ca dupa despartire/divort sexul feminim va prelua contul!

 7. @alin evident habar nu ai cu cine stai de vorbă de îmi spui mie să mă uit în oglindă… şi nici o analiză de suprafaţă nu prea îţi merge… dar fie cum vrei tu!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.