Gânduri după un weekend plin

Timisoreana

Timişoara Brands Tour este evenimentul care îşi propune să scoată la iveală părţi importante din motorul economic al oraşului şi încearcă să arunce o rază de lumină asupra unor branduri care au influenţat şi încă influenţează soarta Timişoarei.

Cu alte cuvinte, timp de trei zile, un buchet de bloggeri din ţară împreună cu un buchet de bloggeri timişoreni, au vizitat “culisele” câtorva branduri cheie care sunt legate într-un fel sau altul de Timişoara: Timişoreana, Cramele Recaş şi Fornetti, cărora li s-a alăturat Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Participarea mea la ediţia din acest an a fost una mai discretă decât la alte evenimente construite în jurul bloggerilor ce s-au mai întâmplat în Timişoara – nu că mi-aş fi dorit neapărat asta, însă viaţa ne duce întotdeauna pe drumuri necunoscute, încurcate sunt căile Domnului şi aşa mai departe.

Aşadar, joi am lipsit. Drept pentru care am ratat vizitele la Fornetti şi Cramele Recaş. M-am bosumflat eu puţin, însă mi-am amintit că anul trecut am fost şi eu bucătar Fornetti, cam tot pe vremea asta, şi n-a stricat să mai aibă şi alţii ocazia să vadă ce şi cum se întâmplă pe acolo. După care m-am bosumflat bine de tot că am ratat Cramele Recaş, căci auzisem şi anul trecut că a fost o experienţă unică şi mă aşteptam deja ca şi anul ăsta să fie ceva frumos. M-am înviorat însă la vestea că, deşi lumea nu prea ştie asta, Cramele se pot vizita de către oricine, cu o programare prealabilă.

Am ajuns însă vineri, la Fabrica de Bere Timişoreana – chiar înăuntru. Un Zoli entuziasmat ne-a dus peste tot şi ne-a povestit magia fabricării berii, de la cazane până la împachetarea paleţilor cu doze. Ce-am aflat interesant: fabrica asta, în particular, a fost fabrica numărul 1 a SAB Miller în 2012; aici se fac o grămadă de sortimente, inclusiv Grolsch şi Arany Aszok, ceea ce explică de ce mi-a plăcut Arany Aszok încă de la prima gură. Şi am aflat că visul meu de când eram mic, de a-mi trage o conductă de bere din fabrică până la casa părintească, nu prea e realizabil. Logistic, că bunăvoinţă ar fi. I’m a sad, sad panda.

În final ne-am întâlnit cu Simona Neumann, directorul executiv al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, care ne-a povestit niţel despre candidatura oraşului la competiţia pentru statutul de capitală culturală europeană, anume despre strategia în curs de finalizare în acest sens. Am vorbit puţin şi despre Cluj, care e considerat competitorul direct al oraşului de pe Bega, dar cum optimismul timişorenilor e de nestăvilit, nu îşi prea pune problema nimeni cum că n-o să fim noi aleşii Europei. Cel puţin aşa îmi place mie să cred.

În final, bucuria mea cea mai mare a fost întâlnirea cu blogerii invitaţi, atât cu cei de pe meleaguri naţionale (Andrei Crivăţ, Ovidiu Eftimie, Corina Georgescu, Radu Badoiu, Andrei Dobra, Anne-Marie Chelariu, Alex Trofim, Ruxandra Predescu, Nicoleta Băncilă), cât şi cu prietenii bloggeri timişoreni pe care-i întâlnesc din ce în ce mai rar, mult mai rar decât o făceam odată şi mult mai rar decât mi-ar plăcea. Deh, ne-a trebuit să creştem mari.

***

Proiectul a fost realizat de PRbeta Agency în colaborare cu Prin Banat.

Parteneri de mobilitate: Autonom-Rent-A-Car
Parteneri:Farmec, Hotel Timişoara şi Restaurant Sabres
Parteneri media: 24-FUN, Ctrl-D

Timișoara Brands Tour este o franciză a Cluj Brands Tour, un concept marca TVdece

Foto: Flavius Neamciuc | Timisoara Brands Tour 2014

2 thoughts on “Gânduri după un weekend plin

  1. Pai sa stii ca v-am simtit lipsa. Tie si Corinei, mai ales ca nu ne strica putin ajutor de la voi sa invatam si ceilalti bloggeri sa coaca Fornetti. Nu de alta, dar voi aveti deja experinta :))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.