Follow-up: ringtone pe iPhone 5S

Ca reacţie la articolul în care îmi refulam frustrarea că, în 2014, îmi trebuie trei facultăţi şi-un doctorat plagiat ca să setez ce melodie vreau eu pe un iPhone, nişte buni creştini s-au oferit să îmi explice că de fapt nu e greu deloc, că poate şi o fată să facă asta, că de ce nu-mi cumpăr eu un ringtone cu un dolar, sau chiar soluţia pe care o găsisem şi eu, “la mintea cocoşului”:

iphone3

Să ne înţelegem de la început: când am scris articolul ăsta nu m-am referit efectiv la fantoma lui Steve Jobs care vine să te atingă pe ceafă cu mădularul, ci la cât de complicat e să îţi pui o melodie proprie ca ringtone.

Da, există varianta prin iTunes, cu tăiere din melodie, creat copie, modificat extensie, şters din listă şi readăugată, după care apăsat butonul de Sync. Durează mult. Da, ştiu există şi varianta folosirii unei terţe aplicaţii. Da, ştiu că pot căuta pe Google să descarc exact formatul pentru ringtone. Da, ştiu că pot cumpăra un ringtone. Nu, nu fac concurs între iOS şi Android.

Doar că nedumerirea mea e: frate, eu, din banii mei de piţipoancă, primesc cadou telefon roz de 650 de euro şi vreau să-mi pun Nebunia lui Salam ca ringtone. Cum fac eu asta, ca om normal, neiniţiat în tainele tehnologiei? De ce sunt restricţionat la o selecţie plictisitoare de tonuri generice? De ce nu pot să-mi pun Nebunia lui Salam ca ringtone fără un doctorat în Googleologie?

iphone_smashed_by_nxt234-d5vz018

8 thoughts on “Follow-up: ringtone pe iPhone 5S

  1. Probabil ca au ales sa sufle si in iaurt din cauza drepturilor de autor. Aceeasi tactica este aplicata si emulatoarelor de platforme gaming (NES, SNES, NeoGeo, Gameboy etc.), si ma gandesc ca e din aceeasi gama de decizii.
    Oricum treaba asta e de cand e aifonu’ aifon.

    1. Despre ce drepturi de autor e vorba aici?! Sa inteleg ca Apple presupune din start ca utilizatorii de iPhone sunt infractori?! Daca eu am cumparat o melodie si o am in format mp3, de cenu am voie sa mi-o fac sonerie la iPhone-ul meu?!

  2. Dar nu esti restrictionat la nimic. Iti ia 10 secunde sa intrii sa cumperi ringtone-ul din iTunes. Si la un moment dat erau si manele, deci probabil gasesti si Salamul mult dorit :) Sau tu de fapt faci o comparatie ca sa demonstrezi cat de rau e pentru producatorii de content Android, ca te lasa sa piratezi asa usor. nu -i asa.

  3. E teribil de amuznnt sa vezi fanii inraiti Apple, care pusi in fata unui dezavantaj major al telefonului pe care-l adora, gasesc fel si fel de explicatii si de scuze. Unele fiind dintre cele mai nastrusnice. Oricum, de la Alex inteleg ca solutia e sa cumperi. Nu conteaza c-ai dat peste 3.000 de lei pe telefon, acu’ n-o sa stai intr-un ringtone. Doar sarantocii isi pun ringtoane pe care nu le cumpara.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.