5 motive pentru care următorul meu smartphone va fi tot un Sony

Din noiembrie am un Sony Xperia SP, primit pe asigurare după ce mi-am spart Galaxy S2-ul. De unde învăţăm că 5 euro pe lună nu înseamnă mult dacă vrei să ai linişte în caz de accident. Am avut de ales între ăsta şi un Galaxy S4 Mini, însă pe de-o parte nu-l aveau pe stoc în Timişoara, pe de altă parte a insistat frate-meu să iau Sony şi să merg pe încredere că-i mai mişto. Am făcut-o cu inima strânsă, căci sunt mare, dar MARE fan Samsung, mai ales în materie de smartphone-uri.

După trei luni am ajuns la concluzia că voi renunţa la telefonul ăsta doar pentru un alt Xperia. Pentru că:

1. Construcţie solidă.

E mai greu decât telefoanele Samsung, îl simt în mână, e echilibrat, îmi dă senzaţia că există. Şi după trei luni în care l-am ţinut aşa cum ţin eu telefoanele (fără folie, că nu suport mizeriile alea, fără husă, că vreau să mă uit la telefon cât e de frumos, în buzunar cu chei), are o singură zgârietură, şi aia pentru că l-am scăpat şi pe ăsta.

20140228_124119

Iar Xperiile mai noi şi mai puternice, în speţă seria Z, sunt rezistente la apă.

2. Software echilibrat.

Nu e Android pur, AOSP, dar nu e nici Sense sau TouchWiz. Modificările aduse Androidului pur sunt doar câteva, însă sunt benefice, dându-i interfeţei un aer mult mai “finisat” decât varianta vanilla. Şi, când au promis un update, l-au oferit cu doar o lună întârziere, nu cu 6, cum eram obişnuit la Samsung.

3. Nu vreau să îmi rootez telefonul.

E primul telefon la care nu mai vreau root, nu vreau să-i schimb ROM-ul, nimic. Am făcut-o, să văd care-s opţiunile, după care am revenit la software-ul stock, ne root-at, curat ca lacrima. Merge ca uns, mai ales de când cu update-ul la 4.3.

4. E mult mai puternic decât pare

Nu arată lucios ca un iPhone, nu e subţire ca un S4, nu e din viitor ca un HTC. Arată decent, sobru, normal, solid, dintr-o bucată. Te uiţi la el şi nu-ţi dai seama că e mai puternic decât un S3.

5. Sony face telefoane frumoase

Serios, seria Z e scoasă parcă de designeri de haine. Chiar şi low-range-urile gen M sau S sunt superbe, cu linii perfecte, cu LED-uri ascunse sub bare transparente. Mult, mult mai elegante decât concurenţa.

Vedem în mai, când expiră abonamentul, ce variante am. Ar trebui să apară Xperia Z2 între timp, deci e o opţiune bună.

7 thoughts on “5 motive pentru care următorul meu smartphone va fi tot un Sony

 1. Ok, l-au schimbat, tu platesti in continuare asigurarea? Daca da, cat timp? Daca se sparge iar peste 2 luni il schimba iar? Sunt doar curios daca merita. La cine e facuta asigurarea?

  1. Da, am transferat asigurarea pe device-ul nou.

   Dacă se sparge peste 2 luni îl schimbă iar – limitele contractuale sunt o cerere la 30 de zile, dar maxim 2 cereri în 12 luni.

   La Vodafone plătesc, dar firma care asigura se cheamă Marsh (lol)

 2. Multumesc. Inca ceva, daca eu iau telefonul de la Altex, de exemplu, pot sa fac asigurarea asta la Vodafone? Banuiesc ca trebuie sa o fac in primele zile de la cumparare, nu? Si inca ceva, daca il iau pe voucher, iar factura are un total de cativa bani, oare conteaza?

  1. Din cate stiu, da, daca o faci in 30 de zile (asa scria in FAQ ultima data cand m-am uitat, adica anul trecut). Nu cred ca e relevant cu cat l-ai luat cat timp l-ai luat nou. Totusi, intreaba la un provider de telefonie mobila.

 3. Am Sony Xperia SP nerootat.
  Sfatul meu este sa nu îl iei din magazine. Luați-l de pe site-ul xPhone4all. Eu de acolo l-am luat și merge excelent. Camera nu e cine știe ce, dar în rest își face treaba bine.
  Dacă îl luați din magazine, riscati sa fie codat într-o animita rețea. xPhone4all le eliberează necodate în nici o rețea. Va recomand totuși Z3, e super. Costă mult, dar merita.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.