Cum am scos un bucureștean din foame

Scenariu total plauzibil: Mariciu e înfometat, ar mânca o șaorma da’ şi-a încuiat banii în maşină. Ce face? Sună un prieten să ceară un transfer instant de bani. Bine, pentru că prietenul ăla e ardelean şi se mişcă precum un melc proaspăt trezit din somn, Mariciu e nevoit să sune şi un al doilea prieten, mult mai serios, mult mai prompt şi aş îndrăzni să zic că mult mai atrăgător. E vorba de mine. Iar prietenul ăsta atrăgător şi prompt îi trimite lui Mariciu, printr-un SMS, bani de-o şaorma cu de toate.

Ca să vedeţi ce serioşi suntem, am şi filmat scenariul ăsta. Priviţi-mă cum voi câştiga Oscarul pentru cel mai bun actor într-un scurtmetraj. Sau cel mai scurt actor într-un bunmetraj – în fine, cert e că mă paşte un Oscar. Sunt următorul pe listă după Leo DiCaprio.

Acum, că v-aţi revenit (doamnelor!), să vă explic. Deşi clipul e o situaţie ipotetică, o tranzacţie chiar a existat între Mariciu şi mine. Anume, mi-a trimis 45 de lei prin M-PESA, să am de-o pljeskavica bună, în schimbul nepublicării dublelor tăiate la montaj ce-l aveau pe el în prim-plan :)

2014-04-04 17.41.10

Şi nici n-a fost greu. Să vă explic.

Ce e M-PESA?

E un serviciu prin care poţi transfera bani instant, între doi clienţi Vodafone, printr-un simplu SMS.

Cum se activează?

Atât cel care trimite cât și cel care primește își activează contul M-Pesa într-un magazin Vodafone. Activarea e gratuită, la mine a durat cam 5 minute, se poate activa pentru orice client Vodafone, indiferent că e abonat sau pe cartelă, şi e nevoie doar de buletin.

Odată ce contul M-Pesa a fost creat, poţi să depui numerar la orice magazin semnalizat M-Pesa, operaţiune care este confirmata imediat printr-un SMS.

Cum se foloseşte?

Apelezi *789# şi urmăreşti instrucţiunile. Banii ajung instant în contul destinatarului, care îi poate ridica de la orice magazin afiliat M-Pesa. Sau cu care poate plăti facturile. Sau cu care poate cumpăra lucruri de la magazinele partenere, a căror listă în continuă creştere se poate găsi aici.

Super simple stuff.

(P)

8 thoughts on “Cum am scos un bucureștean din foame

 1. Băi Ovi, eu acum îți aud prima oară vocea, dar am senzația că ți-am mai auzit-o în trecut. Știu că la un moment dat postai poze pe defunctul gigel, nu cumva ai avut o perioadă acum vreo 10 ani când dădeai telefoane anonime și le postai pe 2 lei? Mirel?

  1. Ar trebui să postezi din când în când din înregistrările alea vechi. Unele erau faine de tot.
   Îmi amintesc vag de aia cu RATT-ul:

   “Ați avut probleme cu controlorii?”
   “Nu.”
   “Cu țiganii?”
   “Nu.”
   “Cu poliția?”
   “Nu.”
   “Cu țiganii?”
   “Dom’le ți-am zis că nu.”
   “Cu evreii?”
   “…”
   “Cu țiganii?”

  2. Aaa, și cum am putut uita de DJ Tudor și chiuretajul? Cum am prea mult timp liber, m-am băgat pe wayback machine, i-am găsit site-ul și numele, și l-am găsit pe Facebook. Între timp s-a mutat în Sibiu și s-a mai îngrășat. Îl găsești pe facebook la facebook slash tudor.pojar.3

 2. Eu am ajuns prin 2004 in Bucuresti. Plecat de la Brasov. Am mancat si auzit de saorma prima oara aici in “Bucale”. In week-endurile in care ma intorceam la iubita in bv am cautat sa ii arat descoperirea. in 2004 era un singur loc (gasit de mine cu greu) in care se facea saorma in bv. Putini clienti, carne statuta.
  Sincer, sper si cred ca in cluj nu se mananca proportional saorma si nu se asculta propoertional manele.
  Acum dupa 10 ani de Bucuresti, am apicat la ceva job-uri in CJ ca mi-e dor, nu sa aud, cisa mai pot spune in mo natural Servus si sa ii clates urechile “decat”

  1. Varianta revizuita si adaugata:

   Eu am ajuns prin 2004 in Bucuresti. Plecat de la Brasov. Am mancat si auzit de saorma prima oara aici in “Bucale”. In week-end-urile in care ma intorceam la iubita din bv, am cautat sa ii arat descoperirea. in 2004 era un singur loc (gasit de mine cu greu) in care se facea saorma in bv. Putini clienti, carne statuta.
   Sincer, sper si cred ca in cluj nu se mananca proportional saorma si nu se asculta proportional manele.
   Acum dupa 10 ani de Bucuresti, am aplicat la ceva job-uri in CJ ca mi-e dor, nu sa aud, ci sa mai pot spune in mod natural “Servus” si sa imi clatesc urechile “decat”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.