Am fost la podul din sticle de plastic de pe Bega

Am fost şi eu la a noua minune a Timişoarei, podul din PET-uri de pe Bega. Care pod e o încercare a unui ONG (cred) de a intra în Guiness Book cu cea mai mare construcţie plutitoare făcută din PET-uri sau ceva de genul ăsta, trăgând în acelaşi timp un semnal de alarmă asupra tuturor gunoaielor pe care nesimţiţii le aruncă în natură în general şi în Bega în particular.

Construcţia e mişto, e chiar un pod scârţâitor din PET-uri, aranjat frumos şi, sunt sigur, nu uşor. Sâmbătă noapte, când am trecut pe acolo, erau nişte voluntari de la Ecostuff pe-acolo răstindu-se la nişte cocalari care, văzând că pe afişul de la intrarea pe pod scrie să calci doar pe paleţii de lemn, nu pe scticle, şi să nu sari, au decis să sară şi să calce pe sticle, să vadă ce se întâmplă. Iar altul a intrat pe o construcţie făcută doar din plastic şi lemn cu ţigara, că doar e rege în ţara lui, iar când i-a fost atrasă atenţia a aruncat-o în apă, că doar podul a fost făcut fix pentru a atrage atenţia asupra gunoaielor aruncate în apă. Good times.

E mişto şi va mai rămâne pe Bega până la sfârşitul acestei săptămâni. Eu zic să-l vedeţi, dacă sunteţi în Timişoara. E fain chiar şi noaptea, e luminat frumos.

Trei poze:
(făcute din aer de Eye in The Sky, mai multe cu podul aici)

podul-din-pet-uri-timisoara_022

podul-din-pet-uri-timisoara_018

podul-din-pet-uri-timisoara_013

5 thoughts on “Am fost la podul din sticle de plastic de pe Bega

    1. Arhi, nu-i blocata, e doar temporar. Nu se navigheaza cu nimic momentan, doar ceva hidrobiciclete, barcuta cu pirati si canotorii care se duc spre amonte nu spre zona cu podul de pet-uri. :))

      PET-urile le-au strans pentru viitoarele proteste si s-au gandit sa le utilizeze si la altceva. :))

      Sper sa dea drumul la croazierele pana in Serbia, era in plan asa ceva cand au curatat Bega si reabilitat cursul apei.

  1. Podul Bega? Nici n-am auzit de el pana acum. Sa inteleg asa ca tot podul este facut din sticle de apa si de sucuri (ma rog, pet-uri)???Neaparat trebuie sa fac o vizita sa vad :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.