Partea cea mai mişto la nominalizările Oscar…

…e că Bad Grandpa a primit o nominalizare pentru cel mai bun machiaj. Să vă explic mai întâi ce e Bad Grandpa, apoi de ce e amuzant.

Bad Grandpa e un film din seria Jackass, însă în care Johnny Knoxville joacă un moş de 80 şi ceva de ani care-şi duce “nepotul” la striptease, îşi prinde puţa într-un automat de ceva, dărâmă un cadavru la înmormântare, înjură şi – în general – e o pacoste pentru oamenii din jur, care nu se prind că li se joacă o farsă. Sau cel puţin asta e ceea ce trebuie noi să credem. Nu am văzut filmul, anticipez că o să râd la el (pentru că în sufletul meu se ascund încă, adânc, Beavis şi Butt-Head), însă e clar că nu e film de Oscar. E un film cu coaie, în sensul că mai mult ca sigur la un moment dat, pe parcursul lui, o să vedem o pereche de ele pe ecran. E un fel de Borat în mizerie, anticipez eu. Dar nu e un film de Oscar.

Şi totuşi e nominalizat la un Oscar. Ceea ce mă aduce la partea amuzantă.

La un moment dat, o să apară un DVD cu Bad Grandpa pe care o să scrie “film nominalizat la Oscar”, cu imaginea statuetei şi toate cele. Pentru că e adevărat – e un film nominalizat la Oscar, chiar dacă pentru machiaj. La fel şi anul trecut, cloaca aia de Snow White and the Huntsman a luat două nominalizări, una pentru costume şi una pentru efecte speciale. Nu a câştigat niciun premiu, dar a câştigat dreptul de a se vinde ca film nominalizat la Oscar. Iar anul ăsta, Bad Grandpa are posibilitatea de a apărea în toate listele promoţionale ca nominalizat la Oscar. Adică dacă Netflix, iTunes sau chiar Voyo decid să vândă filme de Oscar, Bad Grandpa va fi în aceeaşi listă şi va avea aceleaşi drepturi cu alde Gravity, Captain Phillips, 12 Years a Slave, American Hustle sau The Wolf of Wall Street.

Altfel, Jonah Hill e la a doua nominalizare la Oscar…

Accepted-Movie-Ask-Me-About-My-Weiner-GIF

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.