Gotham – cel mai puţin necesar serial de anul ăsta

A apărut primul episod din Gotham, disponibil de ieri pe Netflix şi alte site-uri de specialitate. L-am văzut rapid, bucuros pentru că Batman, şi am ajuns la concluzia că nu era deloc nevoie de el.

Prea multe personaje introduse doar de dragul de-a fi introduse:

– Bate poliţia la uşa unui suspect, răspunde o fetiţă. Cum te cheamă, fetiţo? IVY, nenea. PAC! Am introdus-o pe Poison Ivy fără sens.
– O fată fură lapte şi i-l dă la PISICĂ-sa, după ce se caţără pe scări de incendiu. PAC! Am introdus-o pe Catwoman fără nicio relevanţă episodului de faţă.
– “OSWALD, ia bate-l tu pe ăsta dacă te plictiseşti de ţinut UMBRELA şefei. Hai nu te trage pe cur, băi PINGUINULE” PAC! Am introdus PINGUINUL în scenă.
– scenă scurtă fără relevanţă: poliţaii la morgă. EDWARD, ce părere ai despre lucrul ăsta irelevant? Nu ştiu bos, dar ştiu să vorbesc fără sens, iată: […] Auzi NYGMA, nu-ţi mai bate joc de noi, vorbeşte să înţelegem şi noi, plebeii. PAC! L-am introdus pe Riddler deşi puteam să-l introducem într-un episod ulterior.

Altfel, mă mai jenează următoarele aspecte:

– Gotham e foarte luminos, viu şi vioi, chiar şi noaptea. Oameni râzând, oameni vânzând fructe proaspete la lumina becului, firme luminoase, chinezi – oamenii ăştia chiar nu-şi dau seama în ce oraş trist, întunecat şi plin de crimă trăiesc?

gotham2

gotham1

gotham3

– Dacă tot au adus acţiunea în prezent şi au telefoane mobile şi alte cele, în ce lume paralelă e plauzibil ca cuplul Wayne, cei mai bogaţi oameni din metropolă să iasă de la film fără să-i aştepte propriul lor servitor (care probabil că se va dovedi că-i ceva agent secret britanic) la poartă cu maşina? Sau de ce n-au chemat un taxi în faţă? N-aveau semnal pe Digi? Şi de ce au ales o alee întunecată pentru a merge pe jos (ca săracii) până la taxi? În condiţiile în care, repet, sunt cei mai bogaţi oameni din oraş, sunt cunoscuţi şi au şi un copil mic şi neajutorat după ei. În oraşul ăla nu există taxiuri care să aştepte ca rechinii la ieşirea din mall? Aceste întrebări m-au ţinut treaz azi-noapte.

– Jim Gordon n-are mustaţă. Nu poţi să ai un Jim Gordon fără mustaţă.

În concluzie: prea mare înghesuială de expoziţiune pentru prea puţină satisfacţie. Am să-i mai dau o şansă – măcar nu l-am închis după 15 minute ca pe Agents of S.H.I.E.L.D.

10 thoughts on “Gotham – cel mai puţin necesar serial de anul ăsta

 1. Face unul un fel de stand-up, pac e foarte mare posibilitatea ca ăla să fie Joker.
  Da, îți dau dreptate la avalanșa de caractere, probabil vor să introducă mulți din universul DC ca să aibă ce face cu ei mai târziu.
  Gordon e tinerel, în viitor va avea mustață, iar cu Gotham încearcă ei niște efecte, dar da, nu e destul de întunecat.

 2. Da-i o sansa. :) Eu voi avea rabdare pana la final de sezon. As zice ca alte seriale lansate recent sau ce se vor lansa in curand sunt / vor fi mai slabe. Gotham are potential ca subiect si ce vor sa faca, sper sa nu dea cu mucii in fasole grav.

  Agents of Shield m-a pierdut pe drum dupa vreo 2-3 episoade.

 3. dupa 20 de minute de film am renuntat, daca nu ii ziceau gotham si nu avea nici o legatura cu batman poate era un serial ok, dar asa ii praf

  1. cred ca de era pentru fanboys mai verificau si ei comicurile, sau macar animatiile. chiar cred ca era o idee buna sa adune cativa fani, sa le puna episodul pilot si sa actioneze dupa parerile lor

 4. Probabil gluma era evidenta, dar ma simt nevoit sa o spun.
  Acesta nu este serialul de care aveam nevoie, este serialul pe care il meritam… (a se citi intr-o voce groasa de sperie orice guturai!)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.