Mâine începe PLAI. Ce trebuie să ştim?

Mâine e prima zi a ediţiei din acest an a festivalului PLAI, ceea ce înseamnă că mâine-mi trag pe mine tricoul ăla bun şi mă mut la Muzeul Satului Bănăţean pentru trei zile.

Nişte chestii ce merită scrise, strânse din experienţe anterioare şi spicuite de la Oltea şi de la Marele Ecran.

Va ploua. S-a întâmplat şi în anii trecuţi, se va întâmpla şi anul ăsta. E toamnă. Site-urile meteo prognozează umezeală tot weekend-ul, deci o pelerină de ploaie nu strică. Eu am să-mi iau şi o pereche de ciubote de cauciuc, în caz de. Eu n-aş lua umbrelă din bun simţ faţă de cei care ar sta în spatele meu la concerte, ceea ce vă doresc şi vouă.

Cei cu brăţară de PLAI pe mână circulă gratuit cu RATT-ul. Pe toată durata weekend-ului, pe orice linie de transport în comun din Timişoara. De asemenea, linia 46 va face traseul Muzeul Satului-Bastion din 30 în 30 de minute, cu ultima plecare puţin după 2 (noaptea) în fiecare zi de festival.

La Casa Filmelor va fi aglomerat. Filmele de la Plai atrag public mare, aşa că plănuiţi-vă din timp vizionarea şi fiţi acolo din vreme, altfel staţi în picioare prin colţuri. Anul ăsta rulează şi Usturoi şi prevăd o înghesuială şi mai mare.

Va exista adăpost împotriva ploii. Organizatorii se laudă cu 1000 de metri pătraţi de suprafaţă acoperită.

Capacitatea locaţiei e limitată. Dacă s-a atins limita, s-au închis uşile. Deci: bilete în avans. Bine, acum e cam al doişpelea ceas, dar mai e vreme.

Şi un ultim sfat:

2 thoughts on “Mâine începe PLAI. Ce trebuie să ştim?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.