N-aş vrea să fiu un sfânt

Poate-mi explică cineva, că eu nu pricep de unul singur. O femeie e moartă de un mileniu, însă cu toate astea oasele îi sunt cărate din loc în loc în fiecare an şi sute de mii de oameni stau la coadă să se mire la ele şi să le pupe. Ba chiar unii mai şi mor la coadă, însă neceremonios, rămăşiţele fiindu-le cărate doar până la cimitir.

An de an rămăşiţele pământene ale femeii ăleia sunt deranjate, afişate într-o cutie de sticlă ca la Muzeul Banatului, după care credincioşii cântă şi dansează în jurul lor şi aşteaptă artificiile. Zece zile de festival cu Smiley, Cargo şi Voltaj în jurul Paraschevei şi lui Brâncoveanu, ambii morţi, de altfel, de o vreme.

Păi dacă asta înseamnă să fii sfânt, să n-ai linişte nici la sute de ani după ce ai murit, mai merită?

manele

3 thoughts on “N-aş vrea să fiu un sfânt

  1. Nu e plimbat cadavrul, doar e scos din biserica o data pe an. E scos in fata bisericii, sa nu te gandesti ca e dus prea departe. Si atunci vine pulimea la pupatura. Si se inghesuie ca prostii. Culmea e ca, daca te duci a doua zi dupa sarbatoare, cadavrul e in biserica si poate fi pupat la fel de bine, fara sa stai la coada sau sa mori. Da, cadavrul ala poate fi pupat 24 din 24 dar numai o saptamana pe an poate fi pupat in aer liber.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.