Protestăm, nu gândim

Să tot fie vreo doi-trei ani de când fabrica Continental din Timişoara e acuzată că împute oraşul fără a face nimic să împiedice asta. Nu sunt în măsură să comentez asta, nu am simţit niciodată miros dubios de cauciuc, însă drept e că nici nu locuiesc sau circul prin zona aia.

Vreau să vă supun atenţiei, însă, altceva. Anume, poza asta de la protestele anti-Conti, poză care apare în toată presa din Timişoara în momentul în care mai apare câte un articol despre subiect:

conti

Vă întreb eu: ce fel de părinte merge la protest anti-poluare, direct la sursa poluării (în faţa fabricii), cu copilul în braţe? Mai mult, ce fel de părinte merge cu copilul dar nu-i pune mască de protecţie, deşi el poartă? Ce mesaj transmite asta? Copilul ăla nu merită să fie protejat de poluare? Sau nu e copilul ei, l-a găsit pe stradă şi nu-i pasă dacă se strică?

Sau e iar un protest din ăla de plictiseală, făcut seara, după ce te-ai pontat de ieşire?

5 thoughts on “Protestăm, nu gândim

  1. Nu este diferenta a calitatii la aer daca stai in Lipovei sau in fata la Continental. Mirosul este insoportabil. Nu se va face nimic, deoarece testele de aer sunt facute la Politehnica. inca de pe vremea lui Robu. Continental a finantat dotarea laboratoarelor de la Politehnica si au si contract prin care asigura studentiilor la sfarsitul studiilor locuri de munca bine platite.

    1. Mă scuzi, dar vreau să te întreb dacă cu aceeaşi logică, atunci când mă beşesc, aerul e la fel de toxic la 2 metri de mine sau fix la gaură. Dacă ai avea un copil, l-ai ţine la doi metri de cur în momentul poluării sau chiar la gaură, în timp ce tu îţi acoperi gura şi nasul cu o mască?

  2. A 3-a oara iti spun, pe ziua de azi : ONLY IN ROMANIA !

    Chiar ma amuza rmanii, se cred unii atata de destepti de zici ca au absolvit Harvard-ul, cand de fapt sunt niste penibili…. Ma amuza doar, desi nu e de ras…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.