Poşta Română îngreunează tot mai mult lucrul cu clienţii

Comand destul de des chinezării de pe dx.com sau tricouri din State. Chestiile astea trebuie vămuite, deci vin la Poşta Română, serviciul vamă, lângă Gara de Nord.

Ei, dintotdeauna am fost necăjit din cauza programului permisiv doar cu pensionarii şi şomerii, anume de la 8 la 12 dimineaţa. Dar cum nu am altă alternativă, mă prezint de fiecare dată la ora 8 şi vreo 10 minute, stau la coadă cam 40 de minute, după care îmi iau coletul care de cele mai multe ori costă mai puţin decât o oră de parcare lângă oficiul poştal şi plec mulţumit şi grăbit la serviciu, unde întârzii.

Săptămâna asta am primit un nou colet. Şi de data asta nu vreo şaibă fără de care să pot trăi, ci o lentilă nouă pentru telefon, pe care o aştept de multă vreme. Ştiţi care e problema? Orarul ridicărilor la oficiul poştal s-a schimbat, aparent, fiind acum între 10 şi 14, căci logic, absolut toată lumea care comandă de pe net are timp de pierdut în mijlocul zilei de lucru, indiferent că lucrează lângă oficiul poştal sau afară din oraş.

Aştept ziua în care or să schimbe iar orarul, să fie doar între 12 şi 13 (cu pauză de masă între 12:15 şi 12:45), în zilele de marţi şi joi, în lunile cu 31 de zile, în ani bisecţi.

11 thoughts on “Poşta Română îngreunează tot mai mult lucrul cu clienţii

  1. Ce misto ar fi daca la afurisita aia de posta s-ar afisa si tva-ul pe tipul de produs. Am comandat de pe threadless mai multe chestii, printre care erau genti si huse de laptop. Suma a depasit 150 de dolari, iar asta a insemnat un drum pana la posta…apai…stai sa calculeze tva-ul pe produs. Au scos caietul cu toate tva-urile posibile, stai sa vedem ce e asta, cat e tva, ce e asta, cat e tva, pierdere de timp…nu tu un sistem, o baza de date, sau macar un afurisit de excel care sa aiba datele alea… in fine, nebunie. Acum mereu cand comand ceva de pe net, ma uit sa vina din Europa, ca aparent numai la produse care sunt din afara EU se aplica regula.

    1. Salut!
      Tva-ul se aplica la orice comanda din afara UE ? Parca citisem undeva ca in cazul comenzilor de maxim 50 de euro nu se mai taxeaza.

  2. De cate ori am fost nevoit sa apelez la posta romana,tot de atatea ori am avut numai neplaceri.O data nu s-a intamplat sa plec fara nevi dintr-un oficiu postal chiar daca a fost vorba doar de mutrele acre ale angajatelor deranjate de o intrebare in plus.

  3. Hmmm.. Am comandat si eu de pe dx.com, ceva tricouri, carcasa pt tel, chestii de genul si au ajuns la posta mare, ghișeul 10. A mers totul f ok, fara taxe sau alte încurcături, cu toate ca am folosit adresa de la lucru. Coletele păreau sa fie expediate din Olanda… Guess I was lucky.. Ai primit deja aviz ca trebuie sa mergi la oficiul vamal? M-au prostit pe mine unii si am mers degeaba…

  4. Am avut numai experiente “frumoase” cu Posta Romana. Cel putin aici la mine se misca super greu, mai ales ca de ceva timp, la ghiseu, a pus si un calculator. Pana se prinde tipa aia ce trebuie sa faca, te apuca seara. Trebuie sa ma inarmez cu mult calm cand ma duc la posta, de fiecare data. :))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.