Pietoni inconştienţi

shutterstock_3199987

Se circulă pe două benzi, câte una pe sens, dinspre bulevardul Michelangelo, peste pod, spre strada Cluj, şi dinspre Aleea FC Ripensia spre Podul Michelangelo, către centru. Dacă mașinile pot trece, accesul pietonilor este interzis. Poliţiştii locali vor sta non-stop la faţa locului pentru a se asigura că pietonii nu vor traversa şantierul, cel puțin la început, anunță autoritățile locale. – tion

De mai bine de o lună de zile, de când s-a deschis “centura” şantierului de la Michelangelo, iar autorităţile au promis poliţie locală şi zero pietoni acolo, ştiţi câţi poliţişti am văzut? Zero. Şi circul pe acolo cel puţin 5 zile pe săptămână. Ştiţi câţi pietoni rătăciţi am văzut pe acolo? Prea mulţi.

Ca să explic atât timişorenilor care nu au trecut pe acolo în ultima vreme, cât şi celor din provincie: în jurul intersecţiei sparte din centrul oraşului s-a făcut o stradă temporară, sub formă de U, care are două benzi înguste şi atât. Nu are trotuar, nu au loc autobuze sau camioanele, e doar un strat subţire de asfalt, o dungă galbenă pe mijlocul lui, un parapet într-o parte, nişte despărţitoare în cealaltă parte şi nişte curbe strânse.

Dar pietonii insistă să se aventureze pe acolo. Înghesuiţi între maşini şi parapet, prin noroi, pe asfaltul ud, printre ţevi de fier, pietonii ar face orice şi ar risca orice să mai economisească nişte metri. Zi, noapte, ploaie, ninsoare, nu contează.

Dar dacă s-ar întâmpla să calc un pieton din ăsta acolo (pe cap, de exemplu), cine-ar fi de vină? Pietonul, că e bou? Primăria, că nu păzeşte şantierul? Probabil eu, că-i mai uşor să arunci cu rahat înspre şofer…

(Foto: şofer nervos de la Shutterstock)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.