Azi am întâlnit un român la ieşirea din supermarket

Ieşind, deci, din Profi, mă abordează din senin un om simplu, aranjându-şi în faţa uşii plasele cu care ieşise. Obosit, cu geacă de Continental pe el, prăfuit, totalmente necunoscut.

– Ăştia un preţ au la raft, altu’ la casă!

Nu îl întâlnisem în viaţa mea, eram şi eu ca proaspăt trezit din somn, nu ştiu de ce m-o fi ales pe mine să intre-n vorbă – ieşise chiar înaintea mea din magazin şi n-o fi având cui să se descarce.

– Păi şi nu le-aţi zis nimic la casă? întreb eu
– Eee, dă-i drec’, pentru ce? Pentru ce?!

Şi a plecat aşa cum a apărut. Simplu, trist, obosit, prăfuit, cu geacă de Continental pe el, totalmente necunoscut. Îmi pare rău că nu m-am gândit să-l întreb cu cine votează.

shutterstock_177643655

Foto: “oi” de la Shutterstock

3 thoughts on “Azi am întâlnit un român la ieşirea din supermarket

  1. Eu trăiesc într-o ţară vecină României. Şi din întâmplare am lucrat la un supermarket de genul de care scri tu . Şti cum e cu preţurile astea ? Cel care e pus să facă treaba asta … are aşa de mult de lucru încât nu ajunge să-şi facă treaba (toată). Na deci aşa e acolo … la supermarkete, … că se schimbă preţurile cam de două ori pe săptămână, nu la toate produsele, dar la suficent de multe ca să ameţească cumpărătorii . Şiii … să atragă cumpărătorii cu nişte reduceri de preţuri … pe care cu 3-4 zile înainte le ridicaseră cu vreo 30-40% !!!

    1. Dany, subiectul nu e diferenţa de preţ – sunt conştient că pot interveni erori, fie umane, fie informatice. Total neesenţial.

      Eu vorbesc despre o meteahnă a multor români: când consideră că li se face o nedreptate, în loc să-şi caute dreptatea la cel care i-a nedreptăţit, pleacă capul şi se duc să se plângă altor oameni (prieteni, familie, colegi de serviciu, necunoscuţi de pe internet).

  2. Da aşa este cum spui ! Atunci îţi spun ce consecinţă are dacă reclami la “Informaţii”… cel puţin la noi este aşa… Este obligat angajatul supermarket-ului să mergă la locul (raftul) de unde ai cumpărat produsul … şi dacă preţul este întradevăr greşit, deci una este la casă şi alta pe raft, trebuie să primeşti banii (diferenţa) . Deci trebuie să-ţi vândă acel produs cu preţul afişat !!!
    Şi ca fapt divers îţi spun … că cel care trebuia să schimbe preţul (deci angajatul supermarketului) plăteşte din salarul lui acea diferenţă de preţ. Eu am trăit cu această teroare mai tot timpul …. dar … contrar ameninţărilor niciodată nu mi-au tras nimic din salar !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.