Ce înseamnă “pericol public”?

Serios.

În Cluj, un dobitoc de 16 ani, antrenat în box, a pocnit mai mulţi oameni în faţă, la întâmplare, băgându-i în spital. Le-a luat telefonul şi l-a dus la amanet. Şi totul doar ca să se joace şi el cum a văzut pe internet la americani. Pe unul l-a dat cu capul de bordură, la altul i-a rupt câteva din oasele ce-i compun faţa.

Şi iată ce scrie la gazetă:

pericol public

Acum, cineva să-mi explice şi mie, c-oi fi mai prost: ce anume reprezintă pericol public, dacă un om care dă pumni la întâmplare pe stradă (adică ÎN PUBLIC), care e destul de puternic şi antrenat ca să bage oamenii în spital doar ca să se amuze, nu e?

Şi pur ipotetic, cum bine zice Cismaru: cum ar fi ca mâine, când puştiul boxer care nu e pericol public prinde curaj din nou, să o rupă-n freză cu o directă bine calculată pe fata judecătorului care i-a dat drumul?

shutterstock_67024219
Foto: “boxer pocnit” via Shutterstock

17 thoughts on “Ce înseamnă “pericol public”?

 1. Iar te intreb : esti constient sau nu, in ce fel de tara traiesti ?!

  Eu unul m-a saturat savad oameni oripilati, de fiecare data cand se intampla ceva. Bai omule, nu te-ai bisnuit deja ca asa e la noi ?! Ca poti sa furi, sa omori, si nu-ti face nimeni nimic ?!

  Zau, deja ma dispera oamenii care nu au inteles deja ca asa merge la noi, decat cei care fac relele respective…

 2. draga alin:

  1. de ce trebuie sa te obisnuiesti cu chestiile astea?
  2. ‘asa e’ exista doar din cauza specimenelor ca tine. Cand se intampla ceva, acceptam si de vine ok. Nu ne opunem deloc. Nu-ti pasa nici macar de definitiile formale ale normelor sociale. \Nnu de alta, dar si daca zici ca e face derbedeul respectiv trebuie acceptat ca normalitate, atunci poate ar fi bine sa avem o definitie clara a ce inseamna pericol social, nu? Poate de fapt pericol social sunt ce ca Ovidiu, care ridica semnale de alarma nu vor sa accepte genul asta de normalitate. Macar sa fie lucrurile clar si sa stim cine trebuie sa faca puscarie si cine trebuie laudat.

  Bravo Alexandru, ai inteles cum merge cu adevarat tara asta si te-ai adaptat la cum e situatia.
  Rusine Ovidiu ca insisti sa pui intrebari care strica ordinea acceptata de alin.

 3. Cum te opui mai lache? Scriind pe blog-uri? Care om normal crezi ca-si mai risca sanatatea, anii, familia si job-ul sa schimbe ceva? Dezvolti un anumit autism, iti vezi de treaba, devii profesional cat poti de bun si cand se iveste ocazia te cari dracului din cacatul asta de cloaca numita Romania.

  Nu va mai dati rotunzi pe blog-uri ca oricum nu se schimba nimic. S-a ajuns la masa critica de prosti/analfabeti/puscariabili plini de TUPEU.

 4. Hahaha nu uitati sa votati pe blog-uri posturile. S-a mai strans o ceata de postaci negrepping ce nu le place. Hai ba n-ati schimbat Romania inca? Toata prostimea care inca n-a plecat: ori nu sunteti in stare profesional, ori va complaceti – oricum va meritati soarta. Cum pm sa ramai in mizeria asta numita Romania si s-o dai moral pe blog-uri??

  1. @hanzo: nu e ca si cum tu ai alta treaba decat sa stai pe bloguri si sa comentezi despre cei care comenteaza pe bloguri :) n-ai intrat inca intr-un ciclu infinit? Sau la tine profesia e de comentator pe bloguri? Sau dreptul de a comenta pe blogurile legate de ce se intampla in Romania vine doar dupa ce ai plecat din tara?
   Ai facut vreo petitie sa transformi chestia asta in lege? Sau macar o petitie la ICANN sa suspende toate domeniile blogurilor care distrag oamenii de la datoria sacra de munci pentru a plecat din tara in loc sa comenteze? Intelepciunea ta in mod sigur atrage responsabilitatea de a salva oamenii, dar tu stai si comentezi alaturi de prostime :( trist, foarte trist … conditia geniului neinteles :(

 5. Ha. Asteapta sa puna mana pe el alde Maruta si Gherghe. Atunci sa vezi ce vedeta ajunge si ce demonstratii de rupt gaturi o sa faca in prime time. Nu numai ca nu e pericol public, ci va fi si model de urmat.

 6. Nu am fost inteles. Nu am spus SA LE ACCEPTI, ci sa te obisnuiesti cu gandul ca se intampla numai porcarii in tara asta, ca sa nu te oripilezi cand auzi de vreo tampenie facuta de catre justitie sau politicieni.

  S-a inteles acum ? Nici eu nu pot accepta ideea ca traiesc INTR-O JUNGLA, dar stiu ce se intampla, si nu ma surprinde nimic ! Intelegeti care-i diferenta ?

 7. Si uite cum cei 2 care au inteles ca ROMANIA E PLINA DE RAHAT, sunt cei cu cele mai multe minusuri.

  Asa ca mai ganditi-va o data, voi ceilalti, cam cine e de vina pentru situatiile astea….

 8. din cate stiu practicantii de sporturi de contact in astfel de cazuri sunt de puscarie. cel putin din box lepadatura trebuie exclusa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.