Ce ne facem cu benzina?

Anul ăsta, cea mai tare glumă de 1 aprilie a fost faptul că scumpirea carburanţilor, anunţată pentru 1 aprilie, nu a fost o glumă.

Practic, orice fel de combustibil care nu e GPL a trecut de 6 lei. Practic, românii care-şi alimentează maşina personală cu un plin pe lună nu vor fi foarte afectaţi direct – câteva zeci de lei pe lună nu e un capăt de ţară. Dar scumpirea se va simţi la casele de marcat, fără îndoială.

Ei, ce-i de făcut? Până acum am văzut doar o ştire ilară, cum că un şofer a venit cu butoiul la benzinărie acum două zile, ca să profite de preţurile vechi. Şi să câştige cât, 40 de lei la 100 de litri? Ăsta o fi genul de om care nu îşi dă drumul pe canalizare la apa în care face baie, s-o toarne cu ligheanul apoi în budă în loc să tragă apa.

Unde-s protestatarii? Ăia care au ieşit în stradă să salveze delta, ăia care au salvat Roşia Montană de-au înnebunit-o. Renunţă cineva la maşină în semn de protest, circulând o lună doar cu autobuzul sau cu bicicleta? Sau pe jos, dacă tot e frumos afară?

Nu. Ne ungem doar cu alifie şi ne aplecăm în continuare să mai culegem nişte promisiuni de pe jos.

shutterstock_111419282

Foto: “benzină” de la Shutterstock.

4 thoughts on “Ce ne facem cu benzina?

  1. Cred ca e o idee buna sa stam toata ziua in fotoliu, se ne uitam la televizor si sa mergem la vot. Cu siguranta ne va ajuta foarte mult…NOT!!!

    PS: …nu m-am putut abtine.

  2. protestul este sa folosim alte mijloace de transport, pentru ca ei nu vor ieftini pretul atata vreme cat exista cerere pentru pretul lor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.