Coduri poştale şi firme de curierat

Andrei se întreabă de ce, în anul domnului 2014, se mai folosesc încă acele coduri poştale pe care nu le ţine minte nimeni.

coduripostale

Vă spui eu, că am aflat anul trecut. Toate sortările firmelor de curierat se fac pe bază de cod poştal. E simplu şi logic – ai un cod poştal, îl trimiţi la hub-ul care ţine de codul ăla, de unde-l preia curierul responsabil de un grup de coduri. După cum ziceam, simplu şi logic.

Problema e când cineva dă un cod poştal de-amboulea, că-i e lene să-l caute pe ăla bun. Degeaba scrii Piteşti pe plic, dacă-i pui cod de Buzău el se duce în Buzău şi, până se clarifică adresa, au trecut 24 de ore în plus. La o tabletă nu e panică, dar dacă trimiţi sarmale sau animale vii…

shutterstock_128248673

Foto: “curier” de la Shutterstock

4 thoughts on “Coduri poştale şi firme de curierat

 1. Intrebarea cred ca e de fapt de ce nu face ea firma de curierat cautarea automata a codului postal pe baza adresei (avand ca bonus si validarea adresei, ca sa nu se duca degeaba pana la Buzau unde, spre deosebire de Pitesti, mai mult ca sigur nu exista str. Buzau)

  Dar bine, vorbim discutii, in 2014 majoritatea firmelor de curierat nu au descoperit telefonul si planificarea livrarilor, mereu ma suna curieri mirati ca nu raspunde nimeni la interfon sau ca nu pot sa ajung, ca ei, in 5 minute “la adresa”. Nu mai zic de cei de la Cargus, care intr-o vreme lasau abtibilduri lipite pe usa (si am vazut si lipite la intrarea in bloc) sa-i sun eu.

 2. Legat de planificarea livrarilor, am observat ca mai nou macar dau SMS sa pre-anunte o livrare. Iar cu nenea care se ocupa de livrari pe zona mea, de la Fan Courier chiar ma inteleg cand sa ne vedem, unde, cand sa vina, cand sa nu vina…

  Cargus au servicii mai proaste dar am senzatia ca au preturi mai bune pe distante mari.

 3. Sa iti zic ce am facut eu pentru un client.
  Am luat lista de coduri pentru fiecare judet de la Curier si am automatizat totul putin. La client nu apare codul postal insa cei care se ocupa de livrari primesc si codul HUB-ului in functie de judetul ales de client
  toata lumea e fericita

 4. Pe mine ma distreaza enorm cand primesc SMS in care sunt anuntat ca mi se va livra coletul azi, intre orele 9-17. Avand in vedere ca de obicei coletul ajunge a doua zi de la expediere si oricum programul lor e intre 9 si 17, ma intreb de ce se mai deranjeaza. Ar fi interesant daca ar sti macar partea din zi in care ajung la mine, inainte de 12, dupa 12 :). Dar cred ca pana acolo mai este.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.