Am şi eu doi cenţi

daniel_trafalet12Legat de marea sfinţire cu trafaletul.

Nu mi se pare o problemă că popa a sfinţit cu trafaletul. Până la urmă e o unealtă ca oricare altele, făcută de om din materiale lăsate de la Dumnezeu (if you’re into that sort of things). În cel mai rău caz, a generat nişte fotoshoape haioase care să ne râdem la ele.

Problema a răsărit în momentul în care BOR a încercat să scoată trafaletul din ecuaţie. Ba c-o fi “tijă de sfinţire”, ba c-o fi altceva – orice, numai trafalet nu. De parcă trafaletul e unealta Satanei în formă pământească. Or, de bine, de rău, trafaletul e unealta de bază pentru o bucată bună din enoriaşii bisericii ortodoxe. Nu e OK să îi alienezi şi să le nesocoteşti munca celor care-ţi bagă bani în buzunar şi pun umărul la Catedrala Neamului. Sau nici aia nu se vopseşte cu trafaletul, ci cu ceva tijă de vopsire?

În plus, oi fi eu de la oraş, oi fi eu băiat cu facultate, dar am văzut şi eu la viaţa mea un trafalet şi am folosit un trafalet. Ştiu cum arată un trafalet şi nu pot fi minţit. Dacă arată ca un trafalet, funcţionează ca un trafalet, nu e tijă de sfinţire, chit că-i legat la un mâner telescopic de la Dedeman.

En fin. Trafaletul ăsta e cel mai non-subiect subiect al lunii. A generat el nişte imagini amuzante, însă simplul fapt că atât presa, cât şi BOR îl tratează cu atâta seriozitate e trist.

2 thoughts on “Am şi eu doi cenţi

  1. iti dai seama cand va fi vreo slujba mare in biserica, numai se chinuie sa umezeasca busuiocul va tranti trafaletul peste prostime

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.