Ce se mai angajează prin România

A apărut pe Grupul IT-ştilor un anunţ de angajare. Care grup al IT-ştilor e un grup în care nu ştiu de ce şi de când mă aflu, m-a adăugat cineva abuziv, dar e amuzant să văd românii fiind români. Grupul ăsta e ăla în care vine un om cu o întrebare simplă, iar ajutorul primit din partea celorlalţi e de gramatică, de “Coaie, eşti prost? Cum să nu ştii că Windows pe 32 de biţi nu-ţi recunoaşte toţi ăia 16GB de RAM? Gândeşte înainte să spui asta.”, glume gen “instalează încă o dată Windows-ul pe 32 de biţi ca să ţi-l facă de 64” şi “şterge system32 ca să eliberezi spaţiu, kek”. În fine, bat câmpii, că mi-e lene să spăl vasele.

Revenind la anunţ, e ăsta:

it

Să-mi explice cineva: anunţul, din descriere, e pentru un inginer de sistem, pălmaş din ăsta de-l sună tanti de la contabilitate că nu-i mai salvează Solitaire-ul scorul. Niciunul dintre detaliile afişate ale jobului nu presupune cunoştinţe de PHP şi SQL. Nu că-i ceva interpretabil. Nu, nimic. Şi cu toate astea, recrutarea e specifică, pentru programator PHP/SQL. Şi printre rânduri e nevoie să fii programator PHP şi SQL, dacă se poate şi cu experienţă în dotNET şi J2EE, ca să… ce?

Toate astea pentru fabulosul salariu de “1000-1500” de euro, în Franţa. Nu în România, în Franţa. Păi o mie de euro e salariu de România pe jobul ăsta, iar unul de programator bate 1500 bine de tot. Junior să fii şi tot iei mai mult. În Franţa de banii ăştia nici nu rentează să pui ceasul dimineaţa să sune. Ah, şi pe 5 lei pariu că omul se angajează prin firmă de recrutare, nu direct la firma din Franţa, unde suma x pleacă dinspre Franţa spre intermediar, şi un x-y e salariul primit de om de la intermediar. C-aşa-i în tenis.

Da’ lumea tot pleacă, că-i visul european.

2 thoughts on “Ce se mai angajează prin România

  1. Of, mi-ai trezit amintiri. Pe vremea in care ma credeam mare IT-ist, am fost la un astfel de interviu. Toate bune si frumoase, iar cand ajungem sa vorbim de responsabilitati si de bani, mi se spune un salar de 1600 de lei (asta se intampla in urma cu niste ani, nu foarte multi) ne-negociabil pe perioada contractului, indiferent de volumul de munca. Nu-i de mirare ca oamenii aia au rulaj de oameni in firma mai ceva ca metroul din Bucuresti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.