Vreme lungă

La noi, în Timişoara, aparent durează trei săptămâni să-ţi faci buletin nou. Am fost marţea trecută la Evidenţa Populaţiei să ne tragem în poză şi să predăm buletinele vechi şi ne-au anunţat cu seninătate să venim în 12 noiembrie să le ridicăm pe cele noi. Fără să ne dea ceva provizoriu.

Ceea ce ne cam încurcă. Nu putem ieşi din ţară, nu putem face anume operaţiuni bancare, nu putem face nimic oficial, niciunul, pentru că – nu-i aşa? – nu avem identitate. N-avem paşapoarte, avem doar permise de conducere, care nu-s de ajuns nici măcar dacă ne opreşte poliţia rutieră să ne ceară permisul, că le trebe şi buletin.

Teoretic, am putea merge în audienţă la bo$$-ul de la buletine, să ni-l facă mai repede, da’ ne trebuie un motiv întemeiat şi urgent. Şi, practic, nici din ăla n-avem.

5 thoughts on “Vreme lungă

  1. daca nu te-ai documentat si tu inainte … se poate aranja cu functionarii de la evidenta poponatiei sa nu le predai buletinul vechi pana nu il iei pe cel nou. motivarea este “vrem sa plecam in luna de miere in , si ne trebuie buletinele sa trecem grantia” ….

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.