De ce sunt atât de scumpe taxiurile în Timişoara?

Preţul standard per kilometru, în Timişoara, e de câteva luni încoace 2,49 lei pe kilometru. Cu excepţiile AutoGenn, care are 1,99 şi independenţii, care au 2,79 parcă. În Cluj e 1,49, dacă bine ţin minte, iar în Bucureşti tot pe-acolo se învârte.

În condiţiile astea, în Cluj am străbătut oraşul de la un capăt la altul cu vreo 12 lei, iar în Timişoara de la gară până acasă mă costă vreo 15 lei, ambele fiind într-o zonă centrală.

Şi mă întreb: de ce? Ce le face aşa scumpe în Timişoara, comparativ cu alte oraşe mari? Mai există vreun oraş în România în care să fie taxiurile aşa scumpe?

9 thoughts on “De ce sunt atât de scumpe taxiurile în Timişoara?

  1. Faza e că prețurile din Timișoara (și Arad de altfel) sunt cele normale, dacă faci calculul ca taximetrist… luând în considerare faptul că prețul carburantului e într-o continuă creștere, taxe mari, rate la mașină mari, dispecer etc.

    “Dar de ce restul sunt mulțumiți cu prețuti mai mici, purule Răzvan?” mă întrebi? Eh, adevărul e că altfel trebuie făcute calculele (număr de mașina per capita) și la rezultatul final observi că profitul nu este așa mare pentru niciunul.

    Ca ultimă chestie, taxi-ul în occident e considerat un mijloc de trasnport de lux. Prețuri mari = “așa trebuie să fie”, dar adevărul e că nu avem mijloace de transport în comun care să elimine complet nevoia taxi-ului.

    Oricum, ideea e că sunt mulți factori de luat în calcul și cunosc foarte bine faptul că taximetriștii nu sunt oameni bogați și nu e o afacere să lucrezi în domeniu.

  2. Corect, sunt “de lux” (mai ales toate SuperNovele alea pe gaz), dar cumva mi se pare mult să plătesc 35 de lei ca să ajung la serviciu dacă ratez autobuzul.

  3. În bucureşti e chiar 1.39
    Până şi în mamaia era 2.2 ziua şi 2.4 noaptea.
    Timişoara are de departe cele mai scumpe taxiuri. Şi nu sunt deloc justificate preţurile. Sau poate taximetriştii doresc să se îmbogăţească din meseria asta. Să aibe venituri mai mari decât un inginer.

  4. In Arad tariful II (de noapte) e 2,49, iar cel de zi 1,99. In Cluj, cel de noapte se ridica la pretul celui de zi din Arad. Justificate sau nu, si pe mine ma seaca diferentele astea de pret.

  5. Tariful corect (raportat la cheltuieli, pretul combustibilului, inflatie, etc.) este in jur de 2.4RON/Km.
    Din pacate majoritatea primarilor (inclusiv in Bucuresti) nu le dau voie firmelor sa creasca tariful, si oricum ele nu le-ar creste deoarece sunt dispecerate care aplica preturi de dumping si au interesul de a tine tariful jos (taxe mai mici = venituri mai mari ptr. ei).
    Orisicum majoritatea taximetristilor nu raporteaza nici 50% din cursele reale, se aplica resetarea cursei cu quartz-ul, sau folosind diverse metode inventate de baietii destepti…

    In Bucuresti acum se discuta cresterea tarifului la 1.79RON/Km, insa deja apar problemele cu unii politicieni care au firme de taxi si care marind preturile ar avea mult de pierdut. Se face lobby intens pentru amanarea deciziei inca un an.

  6. mda. problema e in felul urmator. vrei sa ajungi rapid intr un loc platesti si gata . nu vrei sa mergi cu taxiul nimeni nu te oblega si nu trage de tine sa intri intr un taxi. folositi mijloacele de transport in comun si gata. exact la si un drum cu avionul. vrei sa ajungi rapid la bucuresti sau ma rog unde vrei platesti avionul si nu mergi cu trenul, ce e asa greu de inteles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.