Visul meu de cinefil

Aş vrea să existe (în Timişoara) un cinematograf care să dea, din când în când, filme mai vechi. De la clasicele lui Kubrik la Back To The Future, de la Fight Club la Alien, de la E.T. la Indiana Jones. Blade Runner, Sunshine, toate filmele ce au fost menite a fi văzute şi revăzute pe un ecran imens, însă cărora le-a trecut viaţa de cinematograf.

Dar nu un birt cu un proiector, ci un cinematograf adevărat. Poate să fie şi multiplex, poate să fie CinemaCity. Poate să fie într-o zi moartă, fără clienţi. Să fie duminică dimineaţă, la ora 10, din partea mea, dar să fie.

Cea mai mare bucurie a ultimilor doi ani a fost revederea Titanicului şi Jurassic Park-ului pe ecranul mare. M-am bucurat ca un copil mic.

7 thoughts on “Visul meu de cinefil

  1. DA!!! De ce nu exista asa ceva? Serios ca m-am gandit si eu la asta! Vorbeam odata cu prietena mea si mi-a zis in gluma ca o sa deschid eu unul cand o sa fiu pe banii mei. Gluma, gluma, dar mie mi-a ramas ideea in cap. Ma intreb, oare nu exista nicaieri in lume un asemenea cinematograf?

  2. Eh, în lume există, eu tot aud de lanţul AMC din State şi sunt sigur că există şi în alte ţări cu apă caldă :)

  3. Cand a fost premiera la Django Unchained, cateva cinematografe au rulat si Reservoir Dogs pentru o saptamana, doar o data pe zi, la o ora destul de tarzie dar mi-a placut ideea.

  4. la noi in Tm o fost Goldfinger si From Russia with love inainte de Skyfall in toamna…fain fain

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.