Verificarea disponibilităţii numerelor de înmatriculare – degeaba?

inutilExistă un site unde poţi, teoretic, verifica disponibilitatea unui număr de înmatriculare, în caz că vrei să-ţi iei B 31 COI sau ceva. Şi nu orice site dubios, ci un site oficial al unei instituţii de stat. Anume, pagina asta (necesită cont) de pe site-ul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Ei, pagina asta e singura care oferă un serviciu la prima vedere interesant: bagi numărul pe care-l vrei, bagi codul CAPTCHA şi ei îţi zic dacă e disponibil sau nu. Şi ai încredere în site, că doar – teoretic – e legat fix la baza de date a DRPCIV. Problema e că nu poţi verifica decât un număr odată şi după fiecare număr trebuie să reîncarci pagina şi să reintroduci codul CAPTCHA. Am făcut şi treaba asta: am verificat toate cele 99 de numere cu SRB pentru a vedea ce e liber, să alegem unul pentru noua noastră maşinuţă care e mai tare ca Fabia lui Zorro. Manual, număr cu număr, de la TM01SRB la TM99SRB, pe lângă alte câteva zeci de alte combinaţii de litere.

Şi niciun număr cu SRB nu mi-a fost raportat ca liber. După fiecare verificare am primit câte un e-mail ce-mi zicea că nu e disponibil – căci aşa face site-ul ăsta, îţi trimite câte un e-mail cu rezultatul, să nu zică programatorii de la stat că au cerut buget pentru server de email degeaba.

tmxxsrb

Şi până la urmă ne-am băgat picioarele în ele de numere, că şi-aşa-s o grămadă de sârbi în Timişoara (poate chiar şi câţiva Sîrbi), şi am zis că luăm altceva. Şi când a fost de ales număr, i-am zis la tanti de la firma de intermedieri că “orice cu SRB” (ştiind că nu e nimic liber, dar sperând într-o minune precum Dan Bittman), “sau dacă nu e, dă-le-n mă-sa, orice”.

Şi azi am ridicat un număr cu SRB, număr pe care sigur l-am verificat şi mi-a fost raportat ca indisponibil – am şi email-ul care îmi confirmă asta. Şi am fost bucuros, nu zic nu, da’ asta nu cumva înseamnă de fapt că serviciul ăla (care sigur a costat o grămadă de bani) e inutil?

Foto: “Inutil” de la Shutterstock

5 thoughts on “Verificarea disponibilităţii numerelor de înmatriculare – degeaba?

  1. Acu vreo 2 ani, in judetul Bv a functionat de minune sistemul. Cine stie, poate se planuieste o infuzie de capital din alte fonduri publice.

  2. Este si automobi unde poti sa verifici numaru’ fara spamul ala pe mail de la drpciv si fara cont… :D

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.