Taxă de autostradă în Germania?

Anul ăsta plănuim să şofăm până în Germania, poate chiar cu un picior în Franţa. Pentru Ungaria ştiu care-i taxa de autostradă şi de unde să-mi iau vignetă, pentru Austria am citit pe interneţi c-ar fi 8 euro/10 zile, însă nu găsesc informaţii pentru Germania.

A circulat careva cu maşina în Germania? Există taxă? Dacă da, care e aceasta şi unde-o plătesc?

16 thoughts on “Taxă de autostradă în Germania?

 1. ma asteptam ca in orice moment sa zici ca ai glumit si ca defapt stiai doar ca vroiai sa testezi piata sau vigilenta.

 2. În Germania și Olanda (și mi se pare că și în Belgia), nu există taxă de autostradă/vignetă. Ea este inclusă în prețul combustibilului. O să plătești cu aprox 15-20 cenți/litru mai mult la pompă.

  În Franța și Italia plătești cât mergi (iei bilet la intrare și plătești la ieșire).

  În Elveția e vignetă doar pe un an, aproximativ 33 euro. Dă-mi un mail dacă vrei, și o să-ți dau mai multe tips & tricks.

  1. intentionez sa merg in Franta si as vrea sa stiu ce taxe, unde sunt si de unde se achizitioneaza. Traseul este Romania-Ungaria-Austria-Germania-Franta. Multumesc!

  2. In Ungaria poti sa-ti iei de la granita, au chiscuri. Tot acolo poti lua si pentru Austria. Germania nu are taxa, in Franta platesti la iesirea de pe autostrada in functie de cat mergi.

 3. Cu toate ca nu exista taxa de autostrada, ai nevoie de o vinieta ce indica gradul de poluare al masinii pentru a intra in anumite orase din Germania.

  In functie de motorizarea masinii si gradul de poluare, primesti culoarea rosie, galbena sau verde, cea rosie indicand gradul de poluare cel mai mare. In aproape toate orasele germane unde vinieta este obligatorie (nu toate) ai nevoie de cea verde.

  Aici in Germania fiecare masina primeste aceasta vinieta la inmatriculare. Si nu, daca ai masina inmatriculata altundeva nu inseamna ca esti scutit de plata amenzii daca esti prins. Ameda e 40 Euro.

  Mai multe informatii aici: http://www.environmental-badge.co.uk/en/env-zones.html

  Cele bune,
  Stefan

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.