C-aşa mi-e norocul cu UPC şi RDS

Când ne-am mutat la apartamentul nostru, am avut o alegere de făcut: ce provider de interneţi şi televiziuni să luăm?

Şi-am gândit-o aşa. UPC are pro: carduri CI+ (deci nu mă încurc cu mediabox-uri, telecomenzi, cabluri şi luminiţe), Discovery-uri şi net de 150Mbps (la vremea aia nu anunţaseră 200Mbps încă). Dar n-are Digi-urile, nu acceptă plata online şi-ţi taie ţeava la şapte zile de la scadenţă.

RDS are pro: Digi-urile, plata online şi îţi taie ţeava la o lună şi ceva de la scadenţă. Dar n-are CI+, n-are Discovery-urile şi are doar net de 100Mbps.

Şi am luat UPC.

După care UPC a anunţat net de 200Mbps şi m-am bucurat. După care RDS a anunţat net de 1Gbps şi mi-a fost necaz, însă m-am consolat că “eh, la ce-mi trebuie mie gigabit, şi-aşa torenţii vin repede, tot e avantaj UPC că oferă CI+”. După care am aflat că şi RDS oferă CI+ şi mi-am amintit că am contract cu UPC până în August. Şi am fost trist.

12 thoughts on “C-aşa mi-e norocul cu UPC şi RDS

 1. @Alex: eu am 3play din ăla, o să plătesc vreo 85 de lei după a treia lună, faţă de 65 cât plăteam dincolo la RDS, deci nu e semnificativ.
  @Cosmin: asta dacă ai norocul să nu fii la BRD, unde nu poţi face transferuri decât în conturi predefinite. Bine, poţi, dar e mai complicat, cu o plimbare la bancă.

 2. Poți renunța la UPC, trebuie să plătești doar ceva gen 100 lei (atât era cum 2 ani). În funcție de cât de mult vrei RDS poate să nu fie așa mare suma.

  PS: BRD nu are online-banking. Nu vă mai lăsați păcăliți!

 3. folosesc UPC de 1 an, n-am avut nici o problema cu netul iar posturile tv sunt acceptabile norocul meu ca nu prea deschid televizorul

 4. Prieteni, eu nu sunt pro upc nici pro rds !
  Dar va zic din experienta mea, upc are cel mai prost net din tara,am fost abonat si in giurgiu la o firma fara nume , retea de cartier necunoscuta, 20 de lei pe luna plateam 50 mb, si mi se misca mult mai bine decat la upc, si nu ma refer la viteza de download,niste chestii simple! De ex: Youtube, plus facebook egal lag mare, ti se misca pagina in reluare :)))(urmat de restart la pc ca nai ce sa ii mai faci) kakat!!!!
  Daca nu ma crezi fati abonament la upc!
  Despre Rcs RDS (ii astept la poarta saptamana asta, deabia astept sa vina)
  Mai aveam contract inca 1 an cu Upc dar dupa 4 luni am renuntat, am fost la casierie am depus cerere de reziliere a contractului am facut copie etc , si mam trezit ca am de platit pentru rezilierea contractului, 400 de ron, dupa ce iam anuntat ca ii dau in judecata pentru aceasta clauza stupida, mau sunat inapoi si sau rugat de mine sa ii ert ca au gresit :))))

  Pacat ca nam telefon performant ,ca sa ii fi inregistrat…

  IN FINE CONCLUZIA UPC DE NOTA 2 !
  ASTEPT RDS !

 5. Tise pare tie dar UPC are servicii foarte bn Mai degraba zii ca nu stii sa umblii pe pc si pe net nu ca sunt iei de vn asta este parerea mea ca si rds si romtelecomul sunt rahat si ai preturii Marii si niste clauze de rahat

 6. Experienta mea cu internetul de la UPC lasa un gust amar……Am internet pe firma de la upc in zona soseaua Chitilei si au nenumarate intreruperi in furnizarea serviciului de internet…..sun praf pe zona aia cel putin ……in rest nu stiu.

 7. Au reusit azi 27.01.2015 sa raspunda la mail din 19.01.2015 un pic ajutati si de telefoanele mele zilnice si de mailurile in care ceream un raspuns.
  Dar ce sa vezi …..bat campii de ce spun asta pentru ca daca o sa cititi o sa vedeti ca contractul este semnat in data de 07.05.2013 intre upc si firma x iar in data de 03.09.2014 eu firma y PREIAU CONTRACTUL in derulare cu upc NICIDECUM NU SEMNEZ UN CONTRAC NOU pe o perioada de un an cum se lasa sa se inteleaga din raspunsul upc.Acum eu inteleg din raspunsul celor de la upc ca firma x a avut contract se pare pe 2 ani deci 07.05.2013-07.05.2015 nicidecum 03.09.2015.Asta ca sa va intelegeti cum cererile dvs. ca clienti upc sunt analizate si ce raspunsuri vi se dau.NU INSEMNATI NIMIC PENTRU upc DECAT ATUNCI CAND FACETI UN CONTRACT CU EI DUPA DACA AVETI O PROBLEMA CEI CARE VA RASPUND NU ANALIZEAZA CONTRACTUL SI CE RECLAMATI DVS. DAU RASPUNSURI „GEN” ROBOT.
  Cand am semnat actul de cesiune,preluarea de contract pe mail upc nici nu sa obosit sa trimita contractul.
  „Stimate client,
  Va multumim pentru mesajul transmis si pentru increderea pe care ne-o acordati !
  Ca urmare a solicitarii dumneavoastra de reziliere a contractului din data de 07.05.2013 dorim sa va aducem la cunoastinta urmatoarele aspecte:
  Conform Art 2 din Conditii Generale la Contract (atasat acestui email), aliniatele (1) si (2), contractul intra in vigoare de la data semnarii sale, respectiv de la data de 03.09.2014, iar durata prezentului contract este de minim 12 luni de la data punerii in functiune a serviciilor care fac obiectul prezentului contract („termenul initial”), respectiv 03.09.2015.
  Potrivit Art 12, (1) (i), prezentul contract inceteaza oricand, cu o notificare de 60 zile adresata Prestatorului, cu conditia achitarii de catre Beneficiar a contravalorii serviciilor contractate ( a abonamentelor si extraoptiunilor ) pana la expirarea Termenului initial sau dupa caz a termenului succesiv aflat in desfasurare in acel moment;
  Astfel, rezilierea contractului se poate procesa conform clauzelor mentionate mai sus, cu data de 19.03.2015, la 60 de zile de la data inregistrarii cererii de reziliere, cu conditia achitarii contravalorii abonamentelor pana la data de 03.09.2015, data la care expira prezentul contract. Dupa data incheierii contractului, fie asteptati tehnicienii UPC sa ridice echipamentul de la locatia dvs, fie predati personal echipamentul in orice Magazin UPC.
  Pentru orice alte informatii va asteptam la Serviciul Clienti, apelabil la numarul de telefon 031 1000 405 sau web site http://www.upcbusiness.ro.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.