Breaking Bad a fost foarte tare

Am reuşit să văd şi eu, aseară, ultimul episod din Breaking Bad. Ceea ce e mare lucru, pentru că pe primul episod l-am văzut acum două săptămâni şi, de atunci, nu s-a mai văzut altceva pe televizorul meu.

Arhi zice că nu-i chiar aşa de tare, însă judecând doar prin prisma faptului că a avut doar cinci sezoane, căci nu l-a urmărit. Ceea ce consider că ar trebui să faci, Cetin, când ai nişte vreme.

Eu zic că e cel mai tare serial pe care l-am văzut până acum. Şi că fiecare sezon a fost mai bun decât precedentul, totul culminând cu un deznodământ dureros şi inevitabil. Şi perfect.

A avut parte de nişte actori de primă clasă şi de personaje foarte mişto conturate. Walter, Jesse, Hank şi Mike au fost perfecţi.

E primul serial faţă de care am simţit cu adevărat ceva pentru personaje, primul atât de imprevizibil încât să nu îmi dau seama dinainte care personaje dispar şi care nu. Primul serial în care personajul principal devine tot mai antipatic cu fiecare episod, luând nişte decizii care m-au dezgustat pe bune. Şi a avut şi puţin – foarte puţin – umor, exact unde trebuia.

A fost firesc să se termine acum. Povestea, aşa cum a fost ea construită, nu a lăsat loc de multă prelungire, iar să continue forţat bătând apa în piuă pe acelaşi arc narativ timp de încă cinci sezoane ar fi fost exact ca Prison Break, care a avut un prim sezon mişto, după care s-a dus la fund repede de tot.

M-am bucurat că s-a terminat, aşa a fost logic. Şi s-a terminat perfect.

nDlJOgr

6 thoughts on “Breaking Bad a fost foarte tare

  1. Am vazut Prison Break si intradevar la sezonul 2 se observa deja cum bat “apa in piua”. Pe asta nu l-am vazut da o sa-l incerc in limita timpului binenteles (ca si la mine i la fel daca-mi place nu mai merge altceva la tv….meu :))

  2. Băi Ovi, eu te știam tip inteligent, am ajuns să ne luăm după trolli mitici de tip arhi care se crede atoateștiutor doar că pleava românească îi urmărește aberațiile? Tu nu știai că aruncatul cu părerea în necunoștință de cauză e sport național mai ales mai la est de noi?

  3. Atitudinea atotștiutoare este ceea ce devalorizează părerile. Părerea unui om echilibrat și echidistant va valora – cel puțin pentru mine – mult mai mult decât părerea unor dezaxați cu cultul personalității.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.