Ce a vrut să spună poetul?

Povestea pe scurt: puțin mai devreme, Auraș a zis una cu prejudecăți:

auras1

I s-a atras atenția că e rău gratuit, doar de dragul de a fi rău, atât în comentarii pe Facebook, cât și pe bloguri. Auraș s-a supărat, după care a explicat în cel mai incredibil mod posibil ieșirea asta: de fapt, acolo sunt două propoziții, nu au legătură între ele, una e cu promoterițele, alta e cu asistentele de televiziune, normal că ești prost dacă nu pricepi:

auras2

Deci da? Avem, pe de-o parte, promoterițele care sunt șocate, iar apoi TOTAL FĂRĂ LEGĂTURĂ o treabă despre asistentele TV care-s proaste și ușuratice. Pentru că cele două fraze sunt despărțite de punct.

Eu unul primesc cu brațele deschise această logică și propun să o folosim cât mai des, în cât mai multe contexte. De exemplu:

Șoc în comunitatea rromă din Timișoara. Ciorile vor fi gonite din centrul orașului.

E vorba de comunitatea rromă, care e șocată (pentru că primăria vrea să le ceară nu știu ce dări restante), iar în a doua parte a titlului, după punct, e vorba de păsările care zboară pe deasupra zonei centrale a orașului și deranjează locuitorii. Fără legătură.

Șoc în rândul polițiștilor. Cresc cerințele pentru angajarea în instituțiile statului la minim patru clase.

Aceste două enunțuri total fără legătură între ele exprimă, pe de-o parte, un șoc în rândul polițiștilor (care și-au găsit un coleg spânzurat în secție, au aflat că nu primesc prima de Crăciun, orice), iar pe de altă parte prezintă o știre fără nicio legătură cu polițiștii, pentru că există punctul ăla, mă-nțelegi.

Șoc în rândul umoriștilor de pe Internet. Auraș încearcă să coasă cu ață albă o răutate, dându-i formă de glumă.

Din nou, cele două enunțuri nu au legătură între ele, pentru că există punctul care le delimitează. Și pentru că Auraș nu e umorist de Internet, nefiind amuzant. Practic, aici nici nu mai contează care e șocul.

16 thoughts on “Ce a vrut să spună poetul?

  1. Ce rautate bai cretinilor ?! VA DERANJEAZA ADEVARUL ?! Va convine ca AVEM O TARA PLINA DE CURVE ?! Bai frate, suntem o natie de proxeneti, ori ce pula mea ?!

  2. Niciun lol. Chiar asa am ajuns ? Atat de spalati pe creier incat ne convine ca 99 % dintre romance sunt curve ? MI-E SCARBA CA SUNT ROMAN !!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.