Philips Smart TV 42PFL3208 – review după un weekend

Unul din lucrurile pe care le-am vrut neapărat în noul apartament a fost un televizor mare. Şi, după deliberări îndelungate, research şi mai îndelungat, am luat un smart Philips de 106 centimetri, modelul 42PFL3208H. Cu 2000 de lei de la eMAG, unde l-am prins redus de la 2600.

Pro:

– e mare şi subţire (hehe)
– posturile HD se văd de parc-aş fi în viitor
– posturile SD pot fi “corectate” cu ceva filtre software – eu nu-s fan, dar e o opţiune şi aia
– suportă pauză/înregistrare (dacă-i pui USB stick mare şi rapid sau hard disk extern)
– meniurile sunt facile
– are câteva aplicaţii smart, printre care Facebook şi YouTube. Aplicaţia de YouTube poate fi legată de un cont în aşa fel încât cu un click se poate transfera un clip de pe computer sau telefon pe televizor.
– are slot CI+, deci în cazul UPC-ului nu e nevoie de un Mediabox
– are două intrări HDMI şi două USB, plus reţea şi cele banale, gen SCART
– citeşte fişiere de pe reţea
– preţul e mai mic decât Smart-uri similare, de aceeaşi diagonală, de la alte mărci mari
– mi-a dat ocazia să aud din nou, ca-n tinereţe, întrebarea “auzi… da’ nu e cam mare?”

Contra:

– nu suportă audio format DTS, ceea ce înseamnă că la majoritatea filmelor .mkv 1080p descărcate de pe site-urile de specialitate se va vedea imaginea însă nu se va auzi sunetul. Se pot converti, însă, şi durează cam 1 minut per GB de film (am un dual-core, ca săracii).
– browserul integrat nu suportă Flash, deci adio PornHub. Merge, însă, Vplay pe format HTML5

Concluzii: la banii ăştia nu găseam ceva la fel de mare care să nu fie Oreon, Futachi sau KAKAI. E o încântare a ochilor pe conţinut HD, sunetul e bun (şi configurabil), e deştept, are aplicaţie Brazzers, e frumos, e Philips. Singurul inconvenient e lipsa suportului DTS la fişiere MKV. Sunt tare bucuros de el.

23 thoughts on “Philips Smart TV 42PFL3208 – review după un weekend

  1. Ai folosit card CI+? As fi vrut sa stiu cat de mare este delay-ul la schimbarea canalelor si daca are posibilitatea sa le aranjezi in alta ordine de cea prestabilita.

  2. Merita sa iei un smartTV? Mie nu prea mi se pare.
    1. Diferenta de pret e de 3-500 fata de un televizor echivalent fara partea cu smart. 2. Filmele le voi vedea tot de pe un stick/hard.
    3. La youtube nu cred ca merita sa te uiti pe tv(plus ca e incomod sa tastezi la telecomanda).
    4.Pe facebook nu merita(tot cu tastarea). Si sa iei o tastatura separata deja mi se pare cam mult.

    Daca are USB si un HDMI sa leg un laptop daca e cazul cred ca e suficient pentru un televizor.
    Astept argumente pro/contra.

  3. @ipo: da, special am ales UPC pentru CI+. Cam 2 secundă la schimbarea canalelor, nu am reuşit să le rearanjez până acum.

    @Dragoş: la exact acelaşi preţ am găsit exact acelaşi model dar fără smart. Eu l-am luat la reducere, deci mi-a convenit să-l iau cu. Mie-mi place cu YT pe televizor, că l-am legat la contul meu şi am playlisturile acolo. E cam complicat să tastezi din telecomandă, însă am aplicaţie Philips MyRemote pe telefon care e, practic, ca o telecomandă, doar că poţi tasta mai uşor. Facebook e de căcat pe televizor, e o aplicaţie slabă.

  4. Eu sunt fan Samsung si chiar ma uit dupa un televizor sa iau in toamna asta. Ca exemplu: http://www.emag.ro/compare/492 aceleasi caracteristici, diferenta de 500lei pentru smart. Nu sunt sigur ca merita diferenta.
    Cum ai luat tu e un pret foarte bun si merita urmarite promotiile(black friday), dar luate intr-o zi obisnuita si fara discounturi, nu cred ca merita sa iau smart.

  5. Merci, si eu am TV compatibil cu CI+ si vreau sa iau card de la UPC, dar auzisem ca schimba canalele la 3-4 secunde si ar fi fost enervant. Asa e cam la fel de lent ca STB-ul meu SD. Basca e HD.

  6. @Dragoş – iniţial şi eu voiam să îmi iau fără Smart, chiar rezervasem televizorul ăsta http://www.mediagalaxy.ro/televizor-led-full-hd-107-cm-philips-42pfl3108h-12 de la Media Galaxy să mă duc să-l plătesc după serviciu, tot cu gândul că îmi pun Raspberry Pi la el (ceea ce o să fac, oricum). Dar când am văzut că-i fix la acelaşi preţ la eMAG, fix acelaşi televizor doar că şi cu bonus, prost să fi fost să mi-l fi luat pe ăla mai slab.

    Dar da, true, nu merită diferenţa pentru smart, mai ales dacă nu ai nevoie de-adevăratelea.

    @ipo: în cel mai rău caz îţi iei un CI+, nu-ţi place, îl dai înapoi, e 5 lei pe lună sau ceva de genul ăsta.

  7. Am inteles ca la anumite SmartTV Philips e aceeasi chestie cu DTS. Cu update la firmware s-a corectat. Poate in curand apare si pentru modelul tau.

  8. Salut.Am achizitionat si eu acest tv si nu am reusit sa rearanjez canalele, vad ca tu il ai de ceva timp, ai reusit cumva ? Merita acest tv sau sa ma duc sa il schimb, il am de 3 zile si nu sunt multumit deloc de el, meniul smart nu imi merge de vreo 11 ore plus ca rearanjarea ma deranjeaza foarte tare.

  9. Am citit si eu in manual acest lucru, am apasat list, options, si doar aceste 3 optiuni, Actualizare ghid tv, modificare zi, cautare dupa gen.
    Iti merge serverul la smart? de dimineata imi afiseaza eroarea aceasta
    Due to maintenance the requested page is not available

  10. Salut. Intrebare: Daca o sa conectez prin hdmi laptopul, care reda filme cu dts, la acest tv, care nu stie dts, voi avea sunet in boxele tv-ului sau nu. Mersi anticipat de raspuns.

  11. Noroc ca m-am uitat pe site la ei atent la telecomanda, difereau doar 2 butoane ca altfel aia de la service vroiau sa schimba placa.

  12. Buna. Am achizitionat acest tv ieri si am o problema care ma sacaie. Cam la aprox 5 minute apare pe ecran in partea de jos, o banda cu un fel de prezentare a ceea ce are tv( iconitele de la fb, youtube, ambilight, wifi) in total vreo 20 iconite. Si se trece de la una la alta, pe ecran ruland in continuare imaginea de la tv. Daca dau back din telecomanda dispare banda, dar nu pot sa stau sa dau back la fiecare 5 min. Daca le las sa treaca de la una la alta, dispare banda dupa ce s.au derulat toate, dar apare iar dupa 5 min. Daca stiti, va rog sa imi spuneti cum fac sa dispara banda aia ca de ieri m.a capiat!!! Multumesc.

  13. Multumesc Andyn, dar am rezolvat aseara. Am sunat la Flanco si trebuia sa aleg ca si locatie “acasa” si nu “magazin”. Initial nu a mers, asa ca a trebuit sa reinstalez televizorul si in timpul instalarii te intreaba locatia “acasa” sau “magazin”. Huuu..bine ca am rezolvat, ca era deranjant rau!!!

  14. Am din nov.2009 televizorul Philips smart TV, am dat atunci 4.000 RON si sunt destul de multumit. Abia acum de 2 saptamani i-am folosit partea de NET-TV care e cat de cat ok, dar nu te rupe ca si calitate a imaginii pe NET. Nu-mi vede multe fisiere video pe USB (mkv, avi, mp4), unele le vrea, altele nu.
    Si nu se aude HDMI din PC pentru ca nu am legat placa de sunet la HDMI, ascult mult mai elegant in statie + boxe stereo (am un amplif NAD + boxe Paradigm de 2 x 150W).

    In schimb partea de HD TV e impecabila si NU aveti nevoie de decodor Full HD, televizorul avand in el acest decodor.
    Adica vad direct DIGI-Animal FULL HD, Pro-TV full HD,etc… cu abonamentul mediu de la RCS&RDS, fara decodor extern si fara inca o telecomanda pt. FULL-HD.

  15. nu sunt bune tv philips,nu le cumparati.Eu am cumpatat un tv philips si am avut foarte multe probleme cu el.Este chinezarie.Vreau sa va spun ca esye al 2tv pe primul l-am schimbat dupa 4 zile.si stau lunar cu el in service.Cred ca o sa il sparg sa scap de el.Nu ad mai lua philips nici daca il primesc cadou

  16. Buna seara,

    Tocmai am achizitionat un Philips 22PFH4109/88 TV LED, 56 cm, full HD fe la FLANCO si am constatat ca nu functioneaza cu telecomanda, se aprinde, imi apare meniul de selectare limba dar…nu am cu ce. Am schimbat si bateriile cu altele, l-am stins, l-am reaprins… insa nimic. Sunt foarte dezamagita!!!! Maine voi suna la cei de la Flanco sa-mi remedieze problema. Va rog cei care v-ati confruntat cu aceeasi problema…un sfat. Multumesc.

  17. Salut.sigur ți au greșit telecomanda, caută pe net si vezi dacă este exact la fel.Cel mai bine este sa te duci înapoi la ei cu tv ul si telecomanda si sa verifici la un televizor asemanator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.