O garsonieră 3D

Am primit azi un mail, cum că la evoMAG au primul televizor “Ultra HD”, adică cu rezoluţie 4K. Pentru cei mai atehnici, 4K înseamnă că are de patru ori rezoluţia unui ecran Full HD. Adică un televizor Full HD, din ăla scump, are doar un sfert din câţi pixeli are 4K-ul ăsta. Adică rezoluţia de conversie a filmelor ce rulează în cinematografele digitale. Toate bune.

Televizorul ăsta costă doar 89.999 lei, ceea ce s-ar traduce în puţin peste 20.000 de euro – practic, cam cât costă o garsonieră amenajată în Timişoara.

tv

Nici măcar nu mă leg de preţ. Înţeleg că e tehnologie nouă (de altfel, cinefil fiind, de-abia aştept să se introducă televizoarele 4K în clasa accesibilă corporatiştilor de rând, ca să-i pot vedea implanturile lui Trăistariu mai real decât în realitate), înţeleg că nu e pentru un salariu de blogger, înţeleg că până o să cresc eu mare o să se ieftinească.

Întrebarea mea e: la ce l-aş putea folosi? De televiziuni nu poate fi vorba, pentru că abia transmit, sărmanele, în HD. Apropo, n-am TV acasă, poate-mi clarifică şi mie cineva: românii transmit în 720p sau în 1080p? Filme pe suport optic iar n-avem, căci BluRay-urile sunt, după cum ziceam, la un sfert din rezoluţia televizorului. Nici măcar pe torenţi nu găseşti filme în 4K (ceea ce e logic, pentru că nu există filme pe suport 4K comercial, cel mult un master pe undeva prin seifurile caselor de distribuţie).

Aşa că… ce aş putea face în 2013 cu monstrul ăsta? Mă uit la patru filme Full HD deodată? Mă uit la Youtube? Mă joc pe patru Xbox-uri deodată?

5 thoughts on “O garsonieră 3D

  1. La asta ma gandeam si eu cand am auzit ca cineva a cumparat totusi unul in tara. Inchipuiti-va cum va suna el la operatorul de cablu sa se planga ca se vede cu purici 4k pe acasatv. Pe de alta parte, daca reusesti sa faci pe cineva sa cumpere un monstru din asta prin 2 parale, 3% inseamna 2700 lei, probabil iei si bonusul de dublare a comisionului, ajungi pe la 5400 ron, nu ar fi rau….

  2. O gramada de bani pentru ce?….de fapt o irosire de bani si nu prea ii vad rostul. Dupa ce il cumperi realizezi ca televiziunile nu transmit..O_o..

  3. Hai ca-i buna asta.
    Crezi ca nu se gasesc cumparatori la tv-ul minune?
    Facand o paralela, stiu destui care si-au tunat calculatoarele cu ultimele modele de placi video, placi de baza, fel de fel de coolere, dar nu le folosesc decat la chatuit pe mess sau facebook.
    Romanul cumpara ce-i scump chiar daca nu-i foloseste.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.