Palmiena?

Nu doar Mica Vienă, ci şi Viena cea mare şi – de altfel – adevărată are nişte palmieri, în interiorul celei mai populare destinaţii turistice din Capitala Austriei, Palatul Schönbrunn.

Sunt mult mai mulţi decât în Timişoara şi sunt mai mari. Şi nimeni nu protestează.

DSC_3014

7 thoughts on “Palmiena?

 1. Nimeni nu protestează acolo pentru că palmierii nu sunt puși în mijlocul bulevardului. Nici în Palmișoara nu s-ar fi protestat dacă palmierii erau plasați în Parcul Botanic sau Rozelor.

  Dacă s-ar comenta despre palmierii de la Schönbrunn, atunci s-ar putea comenta și despre animalele exotice din grădina zoologică de alături sau despre obeliscul din apropiere. Dar la Viena n-a trântit nimeni obelsicul egiptean lângă Stephansdom, tigrii și panda în Naschmarkt, și nici palmierii langa operă.

  Problema palmierilor din Palmișoara e că arată ca nuca în perete și mai ales că robu e un imbecil care trăiește într-o realitate alternativă, unde toată lumea îl adoră și îi aplaudă crețele idei.

 2. 1. Ai zis in interiorul celei mai populare destinatii turistice.
  2. Aia au strazi, trotuare, piste de biciclete circulabile
  3. Cele 2 de mai sus si multe altele
  :))

 3. Hai, lăsați, că peste tot unde am fost zilele astea am văzut palmieri. Viena, Salzburg, Endingen, Freiburg, în plină stradă.

 4. Neamul romanesc este obisnuit sa protesteze. Chiar daca toata lumea apreciaza frumusetea palmierilor, trebuie sa comenteze ceva legat de asta. Eu cred ca este o problema genetica la romani…

 5. Viena, Salzburg, Endingen, Freiburg. În toate oraşele astea există drumuri cu gropi în care intră roţile cu totul, maidanezi care patrulează printre palmieri şi cerşetori care-şi plimbă handicapul spre deliciul turiştilor. Asta ca să nu vorbim de clădiri de pe care pică tencuiala, parcări sublime dar existente doar pe hârtie şi o centură ocolitoare nefinalizată deşi se lucrează la ea de mai bine de 10 ani.

  Problema nu e atât cu palmierii cât e cu persoana care i-a imaginat. Dacă-i punea în 2016 după un mandat cu unele realizări la partea de infrastructură oamenii ar fi zis că e un moft al primarului şi dacă tot a rezolvat unele probleme de trafic măcar atâta satisfacţie să aibă şi el. Numai că dumnealui a tăiat panglici, s-a lăudat cu munca altora iar apoi a venit luni cu ideea de cale ferată în subteran, marţi cu metrou care să circule pe acea cale ferată îngropată iar miercuri a pus palmieri în centru. Păi la aşa desfăşurare normal că oamenii au protestat neştiind ce “minune” mai urmează. Chiar, s-ar putea face şi un concurs pe tema asta: “ce trăznaie va mai face Robu luna asta?” numai că pericolul e că asta va fi luată nu ca o lecţie ci ca o sursă de inspiraţie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.