World War Z (2013)

This is not the end. Not even close.

M-a surprins cât de mult mi-a plăcut. Am tot citit pe interneţi despre dânsul şi, înainte de lansare, aveam emoţii. Probleme de producţie, probleme de marketing, de distribuţie, filmări suplimentare, modificări şi alte cele. Mă aşteptam la un film găunos şi tâmpit, dar cu grafică mişto.

A fost fain, fain tare. Cred că primul film cu zombies pe care-l văd la cinema – asta şi pentru că a fost un film PG-13 (adică mai blând din punct de vedere al violenţei), deci şi-a făcut curaj şi doamna să vină la cinema cu mine. Că veni vorba de zombii, mi-au plăcut mai mult decât restul. Sunt rapizi, rapizi ai naibii, şi se transformă în 12 secunde de la muşcătură – ceea ce înseamnă că, până acum, apocalipsa Z descrisă în filmul ăsta ar fi cea mai gravă dacă s-ar întâmpla în realitate.

Brad Pitt e un familist cu un fost job la ONU ce presupunea investigaţii în vreme de război, ceea ce pentru nişte oameni cheie din vârful lumii îl face alegerea cea mai bună pentru a salva lumea. Pe care lume nu o tocmai salvează, însă căreia îi dă nişte speranţe, pentru că e băiat deştept. Iar, când situaţia unui virus neidentificat care infectează oamenii cu o viteză năucitoare scapă de sub control, face orice să salveze nu atât lumea, cât propria-i familie.

E un film de acţiune (nu pot să-i zic chiar horror, că nu prea e) tensionant de la început până la sfârşit, cu câteva momente în care m-am speriat de câte un nemort sărind subit înspre ochelarii mei 3D. S-a văzut cu ochiul liber că bugetul destul de grăsuţ de care a dispus filmul s-a dus în direcţia bună, pe producţie. Singurul lucru care m-a deranjat a fost la scenele scurte şi intense de scandal, filmate de aproape, care mi s-au părut excesiv de rapide şi, combinate cu 3D-ul, complicat de urmărit. Poate oi fi eu stricat la ochi sau poate chiar a avut filmul metehnele lui, însă m-a deranjat pe alocuri. Nu destul, însă, cât să nu mă bucur de el.

Verdict: A+, would watch a sequel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.