Man of Steel: Eroul (2013)

M-a amuzat foarte tare că românii au decis să traducă Iron Man în Omul de oţel în loc de Omul de fier – pentru că-i mai impunător, probabil, fără să conteze că mai există un personaj care-i supranumit Omul de Oţel. Şi-acum, când a apărut adevăratul om de oţel, au rămas cu buza umflată. În fine.

Man of Steel e un tur de forţă epic al regizorului Zack Snyder (300, Watchmen) şi al compozitorului Hans Zimmer (trilogia The Dark Knight, Pirates of Carribean, Gladiator şi o gălăgie de alte filme mari). Cadre superb compuse din Kansas, un Krypton total diferit faţă de primele filme, efecte speciale grandioase şi o luptă glorioasă cu efecte mai distructive decât lupta finală din The Avengers.

Henry Cavill (Superman) îl face pe Brandon Routh (din Superman Returns) să pară un băieţel timid, Russel Crowe şi Kevin Costner sunt perfecţi ca taţii lui Superman, Michael Shannon joacă un antagonist foarte, foarte mişto în pielea Generalului Zod, însă Lois Lane e meh. Nu prea ajută cu nimic, doar apare unde nu ar trebui să se afle pentru ca varii personaje să-i explice elemente din intrigă şi povestea să meargă mai departe (care-a fost scopul ei pe nava lui Zod? Dar în avionul militar, în luptă?).

În rest, efecte speciale scumpe şi mişto pe măsură, un Superman adevărat, fără chiloţi pe dinafară, muzică absolut superbă, culori frumoase şi mult, mult, prea mult shakycam. Eu încă n-am înţeles cum se bărbiereşte Superman.

A fost mişto.

4 thoughts on “Man of Steel: Eroul (2013)

  1. Omul de oţel adică (Iosif Visarionovici) Stalin? Stalin în rusă înseamnă oţel.Bag samă că personajul “Omul de oţel” a fost inventat înainte ca cinematografia modernă să mai producă (încă) un supererou.

  2. Superman se barbiereste si se tunde la “Frizeria pentru Barbati Puternici by Chuck Norris”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.