Filme!

Iar am văzut nişte filme – nu ştiu cum reuşesc, nu mă pot dezlipi de Cinema City, chit că nu o dată au fost probleme tehnice (la Die Hard 5 nu se vedea subtitrarea, deşi oamenii ăia vorbeau ruseşte şi expuneau expoziţiunea, la altul uitaseră să schimbe codarea sunetului şi se auzea metalic, la altul nu s-a auzit deloc până n-am sunat din sală la casă să vorbească cu managementul) şi – mai rău – nu o dată am dat peste public de căcat, care să vorbească tare şi să fie, în general, o piedică între mine şi experienţa cinematografică pentru care am plătit un preţ premium. Dar hei, iubesc filmele şi altă opţiune nu există în Timişoara.

Şi-am văzut aşa:

Pain & Gain – ultimul efort al lui Michael Bay. Bazat pe o poveste reală, însă ficţionalizată până când n-a mai rămas aproape nimic din ea, filmul e unul aşa şi-aşa. M-a dezamăgit că nu a avut explozii, mi-a plăcut Mark Wahlberg şi Dwayne Johnson pe cocaină. Mi s-a părut penibil când un personaj de origine românească, dar jucat de o rusoaică, a rostit pocit cuvântul pizdă şi publicul s-a bucurat de parcă am fi primit tezaurul înapoi. Putea fi mult mai bun, putea fi mult mai prost. Verdict: meh.

Evil Dead – un fel de remake, dar parcă totuşi o continuare a filmului din 1981 cu un The în plus în nume. Afişul a promis “cea mai înspăimântătoare experienţă pe care o vei trăi vreodată” şi adevărat e că n-am mai văzut aşa ceva în cinematografe. Şi m-am bucurat. A fost un horror ciudat de frumos, vizual vorbind, şi ciudat de solid din punct de vedere narativ. E ca şi cum cineva… ar fi vrut să facă un film bun! Richie scrie despre el pe Marele Ecran.

Trance – ultimul efort al lui Danny Boyle. Film din nou foarte frumos vizual, cu o poveste ce încearcă să fie “mindfuck” şi e foarte aproape de a reuşi. E regizat impecabil, jucat mişto de James McAvoy, Vincent Cassel şi Rosario Dawson – care Rosario, draga de ea, oferă prima scenă de nuditate frontală completă (cred – nu mai ştiu, în Kids arată mai mult decât sâni?), lucru care merită cel puţin jumătate din preţul popcornului.

Altfel, am văzut de pe torenţi:

Mama, un horror bunicel în primele sale două acte, care însă se împiedică în al treilea şi face rahatul praf
Warm Bodies, un romzomcom (comedie romantică cu zombies) targetat publicului Twilight, însă care m-a distrat şi nu mi-a displăcut aproape deloc.
Drag Me To Hell – după ce am văzut Evil Dead m-a lovit pofta de Sam Raimi; Drag Me To Hell nu a fost rău deloc, a fost distractiv, însă s-a simţit că filmul e PG-13.
– am revăzut No Country For Old Men, care e un film aparte, însă cu unul dintre cele mai frustrante finaluri.
– am revăzut primele două Terminator, care sunt unele dintre cele mai bune filme SF fabricate vreodată. Am zis!

3 thoughts on “Filme!

  1. Trance a fost unul dintre putinele filme care au primit nota 7 de la mine. E un film bun, chiar foarte bun as putea spune :)

  2. singurul pe care l-am vazut a fostt die hard, dar urat, urat, nu mi-a placut deloc, un bosorog care incerca marea cu sarea!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.