Energie de la Timişoara pentru satul lui Moş Crăciun

Poate nu ştiţi încă de satul lui Moş Crăciun: e vorba de satul Pietroasele, din judeţul Buzău. A primit titulatura asta în urma propunerilor din partea publicului pe pagina de facebook Coca-Cola şi înseamnă că, în ajun de Crăciun, va fi împodobit de sărbătoare, cu brad, luminiţe, cadouri, un concert special şi toate cele. Practic, Moşul va veni cu mare fast în Satul lui Moş Crăciun.

Luminiţele astea de Crăciun consumă, însă, energie. Iar noi putem ajuta la strângerea energiei pentru ele. În zilele de 8 şi 9 decembrie, între orele 15 şi 21, în Piaţa Victoriei din Timişoara va funcţiona un “automat de energie” prin care vom putea dona energie din telefoanele noastre luminiţelor din Satul lui Moş Crăciun. E simplu: ţinem telefonul mobil în faţa automatului şi donăm energie luminiţelor din Pietroasele. Cu cât ţinem mai mult telefonul în faţa automatului, cu atât donăm mai multă energie. E un proces ce implică un panou fotovoltaic, matematică, ştiinţă şi cel mai probabil magie.

Şi nu se opreşte totul doar la Timişoara: după ce caravana a trecut prin Bucureşti, iar astăzi e în Ploieşti, va poposi şi la Cluj (11-12 decembrie) şi Iaşi (14-15 decembrie). Eu o să mă duc mâine, după ora 15, cu telefonul încărcat, să aprind câteva becuri.

Caravana Coca-Cola (1)

Automatul Coca-Cola

625539_10152879803853306_1446103089_n

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.