Câteva de la Cluj

NMS_3797– Clujul parc-a fost mai animat decât altădată, chit c-au fost vreo 60 de grade la umbră. S-o fi datorat Colurs of Cluj? O fi fost pentru că am fost eu în oraş? Se prea poate să nu aflăm niciodată.

– Răzvan, Alina şi Andrei sunt fără-ndoială gazdele mele preferate de la toate evenimentele la care am participat în afara oraşului. Iar Andrei (iniţiatorul, directorul de comunicare, bucătarul, IT-stul, portarul şi purtătorul de cuvănt al PrinTransilvania.ro) a devenit între timp şi ghidul meu turistic preferat.

– Primarul Clujului, Emil Boc, e mai înalt decât mine, ceea ce m-a surprins, pentru că din glumele auzite credeam că-i mai mic decât mine. Speram, c-aş fi făcut şi eu o poză cu el, e simpatic. Cred că singurul om din Cluj mai scund decât mine e Răzvan.

– Am întâlnit legenda în carne şi oase, de-acum mă pot duce-n munţi liniştit.

– Fabrica de Bere Ursus e o cârciumă mişto unde, dacă strângi oamenii potriviţi, poţi să te pierzi bine de tot într-o falie spaţio-temporală.

– la Casa TIFF sunt mulţi hipsteri, dar e muzică mişto şi mâncarea-i bună. A, şi e umbră.

– taxiurile din Cluj sunt mult mai ieftine decât cele din Timişoara. Cam cu 50 de bani pe kilometru, ceea ce e ceva. N-am prins cursă mai scumpă de 15 lei în 3 zile de plimbat dintr-un loc în altul, dintr-un capăt în celălalt al oraşului.

– taximetriştii din Cluj sunt şi ei fascinanţi. Unul ne-a pus manele şi n-am mai auzit manele-ntr-un taxi de mulţi, mulţi ani. Altul a rămas fără permis în timpul cursei (mă rog, din pricina unor poliţişti plini de zel), iar altul se autointitulează staroste pe cartea de vizită…

– am aflat că e timpul să-mi iau un încărcător portabil de telefon, ca să nu mai împrumut curent de la toată lumea.

– am aflat că Eftimie e direct responsabil pentru instalarea cel puţin a unui coş de gunoi în centrul Clujului. Am aflat şi care-i ăla.

Altfel, lume bună, afară cald, bere rece…

#clujcitybreak este un eveniment Prin Transilvania și TVdece, realizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca, Cluj2015 și Colours of Cluj. Parteneri: Ursus, Cosmote, Aegon România, Danone, Casa TIFF

One thought on “Câteva de la Cluj

  1. Credeam ca numai eu gasesc taximetristi “altfel” in Cluj: de la taximetristul-peste, la taximetristul care nu-si poate porni masina, la ala care ma duce pe ocolite si imi ia 5 lei, cat era si cursa directa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.