Aventură urbană cu Lipton Ice Tea

După cum v-am ameninţat acum vreo trei săptămâni, sâmbăta ce-a trecut s-au întâmplat Aventurile Urbane Lipton şi la noi în ogradă, în Timişoara. Şi-am fost în mare formă. Ce am făcut? Am descoperit câteva fărâme din multiculturalitatea Timişoarei – cum altfel, decât prin minunile culinare europene?

DSC_8391

DSC_8369

Ne-am strâns de dimineaţă. Doisprezece entuziaşti echipaţi frumos, cu tricouri galbene, primăvăratece, am colorat Piaţa Unirii şi am dat startul, oficial, aventurii Lipton cu un mic dejun. Care mic dejun a fost unul irlandez, serios şi îndestulător, ca să ne facă poftă de ce avea să urmeze în continuare.

DSC_8335

Apoi am luat-o frumos la picior către Let’s Chocolate, un minunat loc franţuzesc (în ciuda numelui), unde am învăţat ce înseamnă degustarea de ciocolată fină. O domnişoară amabilă ne-a învăţat care ciocolată merge bine cu ce vin, ce aromă se combină mai bine cu o şampanie bună sau cu un vin vechi. Şi parcă n-aş mai fi plecat de acolo.

DSC_8450

DSC_8554

20130518_125635-2

Dar a trebuit să plecăm, pentru că ne aşteptau “lebedele” pe Bega. În aşa o zi călduroasă, energizaţi de Lipton Ice Tea, ce putea pica mai bine decât o pedalare pe apă? Aşa că ne-am suit în hidrobiciclete şi am pornit la pedalat pe Bega. Care Bega curge tăcută până-n Dunăre, la sârbi.

DSC_8616

DSC_8622

DSC_8744

DSC_8708

Şi până la sârbi ne-a dus, într-adevăr. Nu am trecut, însă, graniţa, ci am vizitat o bucăţică din Serbia cu ajutorul restaurantului Karadorde, care ne-a arătat ce-i aia pljeskavica adevărată. Nu degeaba vorbesc despre pljeskavica cu atâta înverşunare – e pentru că deja ştiu ce vorbesc.

După care, răcoriţi şi energizaţi, ne-am dat bună ziua şi am plecat să ne găsim, mai departe, fiecare propria aventură în ce a mai rămas din weekend.

DSC_8662

One thought on “Aventură urbană cu Lipton Ice Tea

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.