De unde fac şi io rost de nişte acid din ăsta?

Citesc despre o maşină a Ambulanţei din Târgu Mureş care a fost stropită cu acid pentru că nu a fost parcată regulamentar.

Cică maşina a fost avariată în totalitate şi, pe lângă asta, a fost stropită şi o motocicletă care transportă sânge pentru transfuzii. Lăsând la o parte faptul în sine, de a distruge o maşină ca răzbunare pentru un loc de parcare, întrebarea mea e: cine are acasă o cantitate aşa mare de acid ca să distrugă o maşină şi să îi ajungă şi pentru o motocicletă? Şi cine are atât de mult încât să se poată lipsi de câtva pentru a se răzbuna pe o ambulanţă? Că mă gândesc că dacă-l ai acasă, îl ai cu un scop, îl ţii pentru ceva, nu ocupi degeaba şpaisul cu sticle de acid, să rişti să bea copiii din el crezând că-i citro.

Substanţele astea nu-s controlate în România? Adică, nu-s chimist sau avocat sau ceva, dar o substanţă atât de periculoasă că poate face daună totală la o maşină n-ar trebui să fie ţinută mai din scurt decât cocaina? Numa’ întreb.

3 thoughts on “De unde fac şi io rost de nişte acid din ăsta?

  1. Ovi, las-o jos că măcăne! Ce daună totală la o ambulanţă că doar n-a făcut un rezervor în jurul ei în care să toarne o cisternă de acid care să corodeze maşina în aşa hal încât s-o facă inutilizabilă. Poate la motocicletă dar nici acolo nu cred că e daună totală. Sintagma “avariată în totalitate” cred că se referă la vopseaua de pe întreaga suprafaţă a maşinii şi n-are legătură cu conceptul de “daună totală”. Numai dacă ai lucra la un centru de colectare acumulatori ai avea acces la atâta acid încât să poţi face daună totală la o ambulanţă şi nimeni n-ar ţine în casă o cantitate aşa mare – vorbim de zeci, chiar sute de litri.

    Apoi, acidul sulfuric are anumite norme de utilizare şi e controlată folosirea lui dar nu e o substanţă de contrabandă ca drogurile. E în orice acumulator auto, e uşor de produs şi poliţiştii au alte substanţe/elemente mai interesante de urmărit (cum ar fi cazul de săptămâna trecută, cu moşu` din Giroc care avea 10kg de mercur în nişte pet-uri prin casă -e, în cazul ăla e clar că vorbim de o infracţiune pentru că există o lege clară, Hg e toxic, se foloseşte la bombe şi nu e pe toate gardurile deci dacă-l ai acasă e clar că nu faci ceva legal cu el)

    Acidul sulfuric e pe lista precursorilor de droguri şi trebuie să ai hârtii pentru el dar ca şi-n cazul armelor cine vrea să comită o infracţiune va face rost de el şi-l va păstra pentru momentul în care va avea nevoie. Poate că ăla-l ţinea pentru autoapărare (când te trezeşti cu unu` noaptea în casă e mult mai simplu să-l stropeşti cu acid decât să-l iei cu scheme de jiu-jitsu sau să cauţi bâtă/cuţit/pistol) şi a văzut ambulanţa, s-a gândit că a venit pentru prelevare de organe (mai ţii minte mitul urban cretin de acum câţiva ani?) şi a decis să-şi facă singur dreptate – că poate poliţiştii-s pe mână cu traficanţii de rinichi.

    Sincer, eu nu cred că tu ai nevoie de acid ca să te răzbuni pe careva. Te văd mai degrabă sunând un prieten care să vină cu o găleată de vopsea roz (pregătită special pentru asemenea scop >:) ) şi cu un pistol de vopsit cu care să-i “redecoreze” ăluia maşina.

  2. există metodă caca nesolid in ac. il pui noaptea pe la 11, a doua zi când vede deja e prea târziu. și pute atât de tare că mașina trebuie schimbată.

    aflată de la un importator auto :(

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.