De ce ne interesează, de fapt, ce mănâncă vedetele

Fapt: Delia Matache mănâncă şaorma. De asemenea, Victor Slav mănâncă şaorma şi Florica se întreabă de ce ne interesează acest lucru. Pe mine mă interesează cine anume e Victor Slav, că n-am mai auzit numele ăsta (o fi ceva cercetător? vreun emerit în fizică cuantică? aceste întrebări mă macină), dar nu despre el e vorba în articolul ăsta.

Ci e vorba de motivul pentru care poporul degustă ştirile de genul ăsta. E simplu: poporul are nevoie să afle că Delia mănâncă şaorma, pentru a se putea simţi bine în propria piele de mâncător de şaorma.

Când pauperul se uită la un om pe care-l admiră (în cazul nostru Delia Matache – artistă – sau Victor Slav – globetrotter? poet? atlet?) şi vede că – de exemplu – mănâncă şaorma, îşi simte validate alegerile de autofurajare. “Iată, şi Delia mănâncă şaorma, care ea e o vedetă, în consecinţă suntem egali” – şi ce sentiment e mai frumos decât să te simţi egal cu un om pe care-l admiri?

Dacă Delia ar mâncă doar sandvişuri cu caviar de Beluga asezonat cu şofran şi, la desert, biscuiţi cu foie gras, acesta ar fi un non-subiect pentru presa de scandal. “Mi se pare normal ca doctorul Victor Slav să facă gargară dimineaţa cu Dom Perignon, pentru că – iată! – eu sunt un simplu muncitor iar el este un arheolog de talie mondială” – sau ce-o fi el. “Da, e normal ca Delia să îşi spele căţelul doar cu Evian, căci e un căţel de vedetă!”. Şi ştirea nu mai e o ştire pentru cititor.

Dar în momentul în care câştigătorul premiului Nobel pentru literatură, Victor Slav, mănâncă şaorma, aceasta devine o ştire. Pentru că în mod instantaneu milioane de săraci cu duhul se autovalidează, căci realizează că şi acest VIP este om, ca şi ei. Gina Pistol are iPhone? Şi eu am iPhone, am putea fi prietene. Alexandra Stan a fost bătută de iubit? De-acum pumnii soţului meu sunt mai atractivi! Băsescu conduce Logan? La naiba, aş putea fi următorul preşedinte!

Şi astfel presa de căcat înfloreşte.

Iar la final, dragii mei, trebuie să vă fac o mărturisire: chiar şi eu mai mănânc, din când în când, pită cu untură!

5 thoughts on “De ce ne interesează, de fapt, ce mănâncă vedetele

  1. de atâția ani suntem prieteni și nimic bun nu s-a prins de tine. cum Beluga cu șofran, mă, păpuș ? așa te-am învățat io în anii noștri de tinerețe ? uof :(

  2. Nu păpuş, io ştiu, da’ mi-am luat şi eu o libertate literară, ca să exprim un ridicol. Aşa mă ştii tu pe mine din anii noştri de tinereţe? :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.