WinAMP încetează să mai existe

Site-urile de tehnologie, blogurile şi Facebook-ul s-au îngrămădit să anunţe că se închide winamp.com şi nu se mai dezvoltă nicio versiune nouă a softului.

…aşa, şi?

Există o grămadă de alte softuri care fac acelaşi lucru (dacă vreţi unul skinabil, care să şi semene cu Winamp dar cu mai multe opţiuni, încercaţi AIMP).

În plus, dacă vă mănâncă musai să folosiţi Winamp, orice versiune a softului e disponibilă pe OldVersion.com, inclusiv 2.95 (pentru hipsteri) şi 3 (deşi nu ştiu de ce ar vrea aşa ceva un om în deplinătatea facultăţilor mintale).

Plus, nu-i ca şi cum ar fi vreo problemă că nu se mai actualizează Winamp. OK, iei de pe oldversion un kit de winamp 5.66, chiar contează că nu îşi mai face update? Când e ultima dată când aţi actualizat Winampul? În mod voit? Lăsaţi update-urile automate să meargă? Face ceva în plus?

Winamp e o unealtă după care chiar n-ai cum să plângi. Ai sute de alternative. VLC, Windows Media Player, AIMP, foobar. Orice poate fi folosit. Se închide la pâine şi bere la scara B? Mergem la scara C. Nu-i ca şi cum s-ar închide singurul Ikea din ţară.

4 thoughts on “WinAMP încetează să mai existe

  1. Cre’că-i mai mult chestia că multă lume (nu dintre ăștia care stau toată ziua prin IT si paralel aproape cu IT-ul) asociază winamp-ul cu “ăla de ascultat muzică”. Așa cum îs papucii sport “adidași” și fotocopiatoarele “xerox”.
    Sau pur și simplu faptul că moare o chestie pe care o știa toată lumea. Un fel de Morgan Freeman dar care s-o tâmpit rău la bătrânețe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.