The Ţ-Word

Circulă pe interneţi o ştire un link cu un conţinut fără nicio bază concretă cum că dacă îi zici unui ţigan “ţigan”, acesta te poate amenda cu până la 7000 de euro.

Reţineţi, ştirea zice că “Romii din România pot “aplica” amenzi de maximum 7.000 de euro oricărei persoane care li se adresează cu termenul “ţigan”.” De unde eu înţeleg că dacă mă duc la vecinul Silă Ţiganu’ de la număru’ 2 şi-l întreb “ce faci, Ţigane?”, el va scoate facturierul şi va zice “Bunul meu vecin, în baza unei legi” (nu e menţionată nicio lege în articol) “mă simt nevoit să scot facturierul şi să te taxez, întrucât cuvântul folosit de dumneata face obiectul unei interdicţii recente a CNCD, ergo vei fi amendat cu 7.000 de euro. Dacă n-ai la tine, rezolvăm noi când pleci câteva zile la socri”.

x2

Trecând peste faptul că e un articol de tot căcatul, fără surse, fără date concrete şi care are exclusivitate pe “exclusivtm.ro”, un site de care n-a auzit nimeni, niciodată:

Dacă ar fi vreodată să se adopte o lege din asta pe bune, care să interzică în mod expres folosirea cuvântului “ţigan”, propunerea mea e să trollăm precum americanii şi să folosim expresia “cuvântul cu Ţ”. Dar nu aşa, superficial, ci s-o încetăţenim ca pe “n-word”. Cumva cred că ar fi mult mai enervant pentru toată lumea. Nu-l zici pe faţă, ştie toată lumea că e acolo, însă toată lumea e mulţumită şi – mai ales – în limitele legii.

http://www.youtube.com/watch?v=BnKLxDlFS5c

DAR STAŢI! ASTA NU E TOT!

Autorul postării de pe obscurul site e pasibil, după propriile-i spuse, de o amendă cam de 7.000 de euro.

tigani

One thought on “The Ţ-Word

 1. Alte locuri unde a mai aparut stirea :

  http://www.gandul.info/stiri/ce-patesti-daca-spui-cuiva-tigan-in-loc-de-rom-10698652

  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/spui-tigan-poti-iei-30000-lei-amenda-441128.html

  etc

  Proiectul :http://www.cncd.org.ro/files/file/Proiect%20OUG%20de%20modificare%20a%20OG%20137%20din%202000%20ver_%20martie%202013.pdf

  Google :)

  Partea tare e ca un TIGAN care iti da in cap, nu pateste cat patesti tu daca ii spui TIGAN. Tara curului si, pare-se, a TIGANILOR !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.