Meh

Azi fac eczemă la vederea discuţiilor legate de ultimul episod din Game of Thrones. Nu vă panicaţi, nu l-am văzut, nu urmăresc, nu o să am spoilere.

Ideea e că ceva neaşteptat s-a întâmplat în sezonul trei, undeva pe la episodul nouă. Eu am văzut doar primul sezon, deci nu mă afectează foarte tare că s-a întâmplat ceva, însă nici nu mă chinui foarte tare să aflu ce anume, pentru că, cine ştie, poate într-o bună zi o să am o săptămână mai înceată şi o să reiau serialul.

Dar nu despre spoilere în sine vă vorbesc aici. Ci despre moraliştii care, văzând cât de tare plânge lumea care a aflat de pe net cum se termină episodul înainte să îl poată descărca de pe torenţi vedea pe HBO, scot de la naftalină degetul arătător, îl ridică ferm în sus (în sens invers Luceafărului, care cobora în jos) şi, aranjându-şi ochelarii pe vârful nasului, întreabă:

– Cum, dom’le, să consideri spoiler ceva ce se ştie deja de 13 ani?

Căci – nu-i aşa? – Game of Thrones e adaptat după o serie de nuvele, pe numele ei A Song of Ice and Fire, pe care bineînţeles că ar fi fost normal să le citească fiecare dintre cei 5 milioane de urmăritori ai episodului de ieri. Dacă nu citeşti, eşti un incult şi îţi meriţi soarta!

7 thoughts on “Meh

 1. Nu “fiecare din cei 5 milioane”. DOAR cei care s-au plans…

  Dacă nu citeşti, nu inseamna ca esti incult, dar atunci macar ciocu mic atunci la ‘spoilere’, caci inseamna ca nu te-a interesat CHIAR atat de tare!

  Nu ti se pare o mica ipocrizie sa ai pretentia de la cei din jurul tau sa nu vorbeasca despre ceva doar pentru ca tie ti-a fost lene sa pui mana pe o carte?

 2. Argumentul tău n-are nicio bază, pentru că n-am văzut pe nimeni să zică “uite băi ce s-a întâmplat la pagina şaişpe” înainte de episodul ăsta.

  Spoilerele sunt emise de cei care urmăresc serialul, cei ofuscaţi sunt tot cei care urmăresc serialul, însă n-au apucat să vadă episodul, iar cei care-au citit cărţile s-au înfipt scurt în discuţie.

 3. Faptul ca “tu nu ai vazut” nu face argumentul meu fara baza.

  Argumentul meu era foarte simplu: “Daca te doare ATAT de tare de spoilere, te poti feri singur, cintind, nu rant-uint online!”

  Imagineaza-ti ca mi-a fost dat sa aud aceleasi plangeri din partea cuiva care urmarea “Rome” cu sufletul la gura si ne-a oprit dintr-o discutie despre serial pentru ca nu vroia sa afle cum se termina! Cineva s-a intors catre ea si-a urlat: “MOARE CEZAR!” Nesimtit omu, nu? :))

 4. Din nou vorbim despre mere şi portocale. Rome are bază istorică, Game of Thrones e ficţiune şi încerci să reduci la absurd problema punând pe masă un exemplu de lipsă de minimă cultură istorică (moartea lui Cezar care e predată la gimnaziu) ca să aduci un argument într-o polemică de nişă (romane fantasy, ficţiune).

  Trecând peste asta, vorbesc despre cei care aleg să se uite la un film în detrimentul unei cărţi cu aceeaşi bază. Nici măcar nu vorbeam de faptul că li s-a spoil-uit sau nu episodul, ci de faptul că au venit apoi nişte oameni care li s-au simţit superiori celor care n-au citit cărţile, zicându-le că “da’ di ce n-ai citit şi tu cărţile, draghe?”.

  Aceeaşi treabă se poate aplica şi la alte filme bazate pe cărţi. Nu, nu vreau sau nu am timp să citesc zeci de cărţi cu James Bond. La naiba, nu ştiu să citesc şi mă ia cu călduri când deschid o carte – pentru asta îmi asum nişte consecinţe (că poate nu aflu povestea întreagă, nu aprofundez adâncimea personajului secundar, nu aflu cine e Tom Bombadil sau io mai ştiu ce). Nu vreau să citesc toată seria lui Jason Bourne, dar vreau să văd filmul. Dar nu despre asta e vorba. Nici măcar nu e vorba că dau de spoilere. Pe mine mă enervează strict faptul că nişte oameni se bagă ca musca-n curul calului cu un argument irelevant discuţiei.

 5. E la moda sa zicem acum “Citeste ba cartea!”. Dar pana acum, majoritatea filmelor nu tot din carti erau? Daca murea cineva in The Silence of the Lambs si ne uimeam de asta, insemna ca suntem prosti ca n-am citit nuvela?

  La baza, faza cu Game of Thrones este pur si simplu o reactie normala a fanilor. Si eu m-am uitat de la inceput la acest film, si eu am ramas socat de episodul respectiv. Fata de alte seriale, e un gen aparte si are o intriga anume ce uite ca poate sa faca si astfel de valuri.

  Moralistii sau trolii sunt acolo si se inmultesc in diverse moduri. La inceput erau trolii amuzanti si haotici, apoi au aparut grammar nazi iar acum se naste o specie noua: pseudo-soarecii de biblioteca (aia care nu citesc carti dar citesc wikipedia despre carti sau aia care citesc carti doar ca sa spuna altora ca au citit carti).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.